Space Hulk: Ascension: Dark Angels DLC (Mac, PC)

12.11.2015 20:00 | Miikka Lehtonen | 1834

SpaceHulkAscensionDarkAngels_DLC_arv_0kansiTekijä: Space Hulk: Ascension
Julkaisija: Full Control
Testattu: PC Windows 8.1, Intel Core i5-4670k, 16 Gt muistia, Radeon R9 280x
Saatavilla: Linux, Mac, PC
Laitevaatimukset: Windows 7, 2 GHz tuplaydinprosessori, GeForce 400+, 2 Gt muistia
Pelaajia:  1
Muuta:  Ladattava lisäosa, vaatii alkuperäisen pelin. Hinta 7,99 euroa.
Pelin kotisivu: http://www.spacehulk-ascension.com
Arvostelija: Miikka Lehtonen

SpaceHulkAscensionDarkAngels_DLC_arv_enpatieda-24

 

Space Hulk: Ascension oli aika mainio tapaus. Se otti Games Workshopin klassisen lautapelin ja sen tunnelmaa tai sääntöjä unohtamatta tai uhraamatta , tarjoili oikein muikean videopeliversion.

Sittemmin peliin on julkaistu aimo annos DLC:tä, josta tutustumme nyt siihen uusimpaan.

Space Hulk on peli, jossa äärimmäisen raskaasti panssaroidut avaruusmerijalkaväen valiosotilaat tunkeutuvat muukalaishirviöiden täyttämiin hylkyihin putsaamaan niitä ötökkä kerrallaan. Taistelu on äärimmäisen veristä ja vaikeustaso on suunnaton, kun vain kourallinen sotilaita seisoo loputonta pimeyden armeijaa vastaan.

Space Hulk: Ascension otti saman idean ja tarjoili uskollisen lautapelikokemuksen pienillä extroilla höystettynä. Oikein hyvää ja kivaa videopelattavaa!

Mutta miten on DLC:n laita?

SpaceHulkAscensionDarkAngels_DLC_arv_02

Kuolemansiivestä, päivää!

Space Hulk: Ascensioniin on julkaistu jo kolme DLC-pakettia, joista jokainen keskittyy yhden Warhammer 40K:sta tutun avaruusmerijalkaväen jaoksen ympärille. Emopelihän sisälsi Ultramarinet, Blood Angelsit ja Space Wolfit, joista jokaisella oli omia pieniä jippojaan. DLC taas on tähän saakka lisännyt peliin mestari-insinööreinä tunnetut Imperial Fistit ja tulesta pitävät Salamandersit.

Se kolmas, nyt tarkastelussa oleva DLC-paketti, taas keskittyy jaokseen, joka on tuttu jo alkuperäisen Space Hulk –lautapelin ajoilta: taisteluun heitetään Dark Angels –jaoksen uskonnollisten fanaatikkojen ensimmäinen eliittikomppania, Deathwing.

Käytännössä DLC lisää peliin siis uuden, omilla jutuillaan maustetun jaoksen, sekä uuden avaruushylyn. Hylky sisältää 20 tehtävän mittaisen tarinatilan – joskin tarina on aika antelias termi – sekä 20 sivutehtävää. Kehitystiimi mainostaa, että pelattavaa on yli 25 tunnin verran, mikä ei välttämättä ole mitenkään hihasta temmattu luku, sillä tehtävät ovat yhä vaikeita ja pitkiä.

Deathwing tuo mukanaan kaksi erikoisuutta: raskailla plasmakanuunoilla aseistetut erikoismiehet, sekä muita terminatoreita parantavat ja buffailevat apteekkarit. Molemmille on omat käyttönsä, mutta toisaalta eipä kummankaan tapauksessa tullut sellaista fiilistä, että peruspeli olisi jotenkin ollut kauhean puutteellinen ilman heitä.

SpaceHulkAscensionDarkAngels_DLC_arv_01

Ostaisinko?

Rehellisesti sanoen Dark Angels –DLC on aika selvää hardcore-faniosaston kamaa. Peruspelistäkin irtoaa pelattavaa pariksi kymmeneksi tunniksi, eikä mikään DLC:n juttu sinänsä muuta tai muokkaa peliä niin paljon, että ostos olisi ehdottoman pakollinen.

Dark Angelsit ovat kiva vaihtoehto ja uudet tehtävät toki tarjoavat uutta tekemistä, mutta rehellisesti sanoen useimmat pelaajat todennäköisesti saavat tarpeekseen Space Hulkista jo kauan ennen kuin pääsevät DLC-tehtävien pariin. Mutta jos olet hardcore-fani, joka on jo kolunnut Space Hulkin puhki ja kaipaa lisää pelattavaa, tässä sitä on!

 

SpaceHulkAscensionDarkAngels_DLC_arv_05

 

Lisää aiheesta

Space Hulk on Warhammereistaan paremmin tunnetun Games Workshopin kenties legendaarisin peli. Kahden pelaajan lautapeli kertoo ihmisten ja muukalaisten epätoivoisesta taistelusta avaruuden pimeydessä. Toinen pelaaja komentaa kourallista avaruusmerijalkaväen sotilaita, jotka on varustettu käveleviksi panssarivaunuiksi. Tämä kuulostaa epäreilulta, mutta kun vastassa on loputon lauma muukalaisia, joiden veitsenterävät kynnet silpovat raskaintakin panssaria kuin paperia, tehtävästä tulee haastava.

Space Hulk Ascension (Linux, Mac, PC)

 

Keskustelu

” Dark Angels –jaoksen uskonnollisten fanaatikkojen ensimmäinen eliittikomppania, Deathwing.”

Sanon vaan, että lojalisti Mariineista yksikäänhän ei ole uskonnollinen. He vielä noudattavat keisarin 30k vuoden käskyä: ”Minua ei saa palvoa.”
– Se uskonnollisuus aspekti tuli vasta keisarin jouduttua kultaiseen valtaistuimeen, ihmisten taikauskon kasvettua. Tämähän aiheuttaa ”Keisarin Kirkon ja mariinien välillä.”

Deathwing on vaan… periksiantamattomia, ne ei vaan luovuta, vaikka joskus kannattaisi. Siksipä siis ne ovat monen mielestä fanaattisia.
***

Muuten hyvä arvostelu, taitaa jäädä tämä DLC hankkimatta ja pysyttyä emopelissä.

Muropaketin uusimmat