Uusimmat

Star Wars: Empire at War -ennakko (pc)

12.07.2005 00:00 Muropaketin toimitus

Tähtien sodasta on pc:llä nähty aikojen kuluessa vain kolme strategiapeliä. Näistä vanhin eli Rebellion oli todella monipuolinen yritelmä, mutta kokonaisuutena reikäinen, ja sitä seurannut Force Commander pelkästään huono.

Viimeisin yritys, Age of Empires II:n pohjalle rakennettu Galactic Battlegrounds, oli onnistunut. Se onkin tarjonnut tähän asti parasta strategiaa Tähtien sodan maailmassa.

Tänä syksynä LucasArts tarjoilee lisää Tähtien sota -strategiaa ajallisesti joitakin vuosia ennen Episodi IV:ää sijoittuvalla pelillä Empire at War.

Pelin tekijätiimissä on entisiä Command & Conquer -sarjan veteraaneja Westwoodilta, joten mitään Force Commanderin tasoista fiaskoa ei pitäisi olla luvassa.

Pelissä ei ole varsinaista tarinaa, vaan pelaajien tehtävänä on valloittaa galaksia planeetta kerrallaan omien valintojensa mukaan.

Taistelut tapahtuvat sekä planeettojen pinnalla että avaruudessa. Varsinkin avaruustaistojen toimivuuteen on pyritty panostamaan.

Vaikka Empire at War onkin tosiaikainen strategia, ei taisteluiden aikana rakennella lajityypille ominaisesti tukikohtia tai uusia joukkoja. Joukkojen ja rakennusten hankinta tehdään erillisen strategisen valikon kautta, jossa hallussa olevien planeettojen avulla tuotetaan uusia yksiköitä käytettäväksi taisteluissa. Strategisen galaksikartan kautta myös valitaan valloitettavat planeetat sekä liikutellaan armeijoita ja avaruuslaivastoja.

Tekijä: Petroglyph
Julkaisija: LucasArts
Pelaajia: 1-8
Pelin kotisivu: lucasarts.com/games/swempireatwar