UUSIMMAT

Star Wars Episode III: The Revenge of the Sith (PS2, Xbox)

01.08.2005 00:00 | Thomas Puha

Episodi III -videopeli seuraa tarkasti elokuvan tapahtumia, mutta tarjoaa myös elokuvasta poikkeavan vaihtoehtoisen lopun. Peliosioiden välissä nähdään yhteensä 12 minuuttia elokuvasta lainattuja pätkiä.

Peli ei ole huono, mutta se on kieltämättä pettymys Collectiven aikaisempiin peleihin nähden. Lyhyen tuotantoajan takia ja suuren yleisön toivossa pelistä on tehty erittäin suoraviivainen. The Revenge of the Sith -videopeli on EA:n LOTR-pelien kaltainen taistelupeli, jossa ei ole seikkailullisia elementtejä. Mieleen tulee usean vuoden takainen, keskinkertainen The Phantom Menace -peli. Pelaajat etenevät lineaarisesta kentästä toiseen tappaen lähes kaiken vastaantulevan. Rakennekaan ei tuota yllätyksiä. Ensiksi pelataan, sitten katsotaan elokuvapätkä ja sitten pelataan lisää ja katsotaan seuraava videopätkä. Pelaajat ohjaavat joko Anakin Skywalkeria tai Obi-Wania. Välillä kaksikko taistelee rinta rinnan, jolloin toinen hahmoista on tekoälyn ohjaama.

Valomiekoilla taisteleminen on yllättävän hauskaa. Valtaosa vastaantulevista droideista menee palasiksi alta aikayksikön valosapelin tehdessä työtään. Vaikeampia tapettavia ovat esimerkiksi robottikenraali Grievouksen henkivartijat ja raskaasti aseistetut ja panssaroidut taisteludroidit. Taistelemisen ohella käydään availemassa valosapelilla ovia tai käytetään tietokonekonsoleita tekemään sama tehtävä. Sen erikoisempaa toimintaa eivät kentät sisällä.

Sulavat linjat

Jedien animaatio on monipuolista ja sulavaa. Jokaisella jedillä on oma persoonallinen taistelutyylinsä, joka tekee taistelijoista hyvin yksilöllisiä. Tällä on merkitystä moninpelitiloissa, joita on kaksi erilaista. Versus-tila on yksinkertainen jedi vastaan jedi -taistelu, joka viihdyttää yllättävänkin kauan, etenkin kun on avannut kaikki jedit pelattaviksi hahmoiksi. Versus-tilassa saa hyvän käsityksen siitä, kuinka erityyppisiä jeditaistelijat ovat, vaikka pelisysteemi pysyy tietenkin samana.

Mukana on myös yhteistyöpelitila. Tarjolla ei kuitenkaan ole koko seikkailua, vaan kokoelma yksinpelistä napattuja kohtauksia, joita voi pelata kaverin kanssa. Nämäkin ovat ihan hyvää ajanviettoa.

Collective on tehnyt sen, mikä tehtävissä on, ja on kyennyt etenkin moninpelillä peittämään pelinsä yksinkertaisuutta. Ei tarjonta kuitenkaan loppujen lopuksi ole kovin erikoista tai pitkään kiinnostavaa.

Olisi ollut kiva, että Tähtien sota -elokuvapelien sarjan näillä näkymin päättävä Revenge of the Sith olisi ollut yhtä kova tapaus kuin itse elokuvakin, mutta onneksi meillä jo on Knights of the Old Republicit ja Jedi Knightit.

Tekijä: The Collective
Julkaisija: Lucasarts / Activision
Testattu: PlayStation 2
Saatavilla: PlayStation 2 ja Xbox
Pelaajia: 1-2
Pelin kotisivu: lucasarts.com/ep3
 

Muropaketin uusimmat