Starship Troopers (pc)

17.01.2006 00:00 | Miikka Lehtonen

Starship Troopersin elokuvaversio on kiistaton kulttiklassikko. Avaruusmerijalkaväen ja tuhansien jättihyönteisten välistä taistelua sisältänyt elokuva oli kuin luotu videopeliksi. On siis melko käsittämätöntä, että kunnollista peliversiota jouduttiin odottamaan yli puoli vuosikymmentä.

Tuntemattoman Strangelite-porukan Starship Troopers -peli on, kuten odottaa sopii, 3D-räiskintää. Pelaaja kuuluu Mobile Infantryn eliittiyksikköön, joka raskaissa panssaripuvuissaan tuhoaa ne kohteet, joihin tavalliset mortit eivät pysy hyökkäämään. Pelimoottori pystyy pyörittämään ruudulla satoja ötököitä ja sotilaita kärsimättä sen suuremmin ruudunpäivitysongelmista. Tähän asti siis kaikki kunnossa.

Hienosta aihepiiristään huolimatta pinnan alta paljastuu kuitenkin tavallistakin tavallisempi räiskintäpeli. Ötökkäjahdin maisemina toimivat tukikohdat ovat täynnä lukittuja ovia ja sammutettuja voimakenttiä, jotka jonkun pitää korjata keräilemällä avaimia ja virtalähteitä tai saattamalla insinöörijoukkojen miehiä korjauskohteesta toiseen. Välillä peli jaksaa yllättää oikeasti kiinnostavilla tehtävillä, mutta pääasiassa tämä on nähty jo satoja kertoja.

Myös pelin aseistus on perussettiä, joskin mukavasti aseet soveltuvat selvästi eri tarkoituksiin ja jokaiselle on omat käyttökohteensa. Perusrynkyssä on loppumattomat ammukset ja se sopii hyvin tavallisten ötököiden kurittamiseen. Panssarinläpäiseviä luoteja ampuvassa rynkyssä taas on sen verran hitaampi tulinopeus, ettei sillä pidetä 20 ötökkää kurissa, mutta kaadetaan kyllä pari panssariötöä. Eihän tämä mitään suurta strategiaa ole, mutta ainakaan kenttiä ei voi kahlata läpi se paras ase jatkuvalla sarjatulella laulaen.

Jotenkin Starship Troopers kuitenkin viehätti. Ehkä sen teki komea grafiikka tai yksinkertaisesti vain pitkään suuresti minua kiinnostanut aihepiiri. Starship Troopers tuntui kuitenkin kaavamaisuudestaan huolimatta paljon kiinnostavammalta kuin Geneerinen Terroristiräiskintä 5. Ehdottomasti ainakin demoversion imuroinnin arvoinen.

Tekijä: Strangelite
Julkaisija: Empire Interactive
Testattu: pc
Saatavilla: pc
Laitevaatimukset: Windows XP tai 2000, 2.0 GHz prosessori, 512 Mt keskusmuistia, 128 Mt DirectX 9.0c -yhteensopiva näytönohjain
Pelin kotisivu: starshiptroopersgame.com