Uusimmat

Strawberry Shortcake: Strawberryland Games (DS)

29.03.2007 13:57 Jukka O. Kauppinen

Toisinaan pelailleessaan tulee ajatelleeksi erilaisia asioita. Esimerkiksi sitä, miksi tällainen tekele on ylipäätänsä päästetty markkinoille. Tai miksi selkeästi tiettyyn kulttuuriin sidottu, pelillisiltä ansioiltaan heikko tekele yritetään väkisin puskea alueelle, jossa sen taustoja ei tunneta laisinkaan. Strawberry Shortcake: Strawberryland Gamesia pelatessa ajattelee näitä molempia.

Strawberry Shortcake on Yhdysvalloissa ilmeisen suosittu lelu, mansikanhajuiseksi huhuttua tyttöä esittävä nukke. Tämä nukke asustaa vekkulissa mansikkamaassa vekkuleiden pikku ystäviensä kanssa tehden kaikkea vekkulia. Kuulostaako jo tarpeeksi vekkulilta? Puhtaasti jenkkimarkkinoilla tällaiselle pelille voisi vielä nähdäkin markkinaraon, kun peliä voi myydä pelkillä tutuilla hahmoilla.

Valitettavasti Euroopassa tämän mansikkaväen seikkailut ovat tuiki tuntemattomia, ja lastenpeleiltäkin on viime aikoina tottunut odottamaan edes jonkinlaisia pelillisiä ansioita.

Graafisesti peli on toteuttu yllättävän asiallisesti, mutta pelin käytännössä ainoan sisällön muodostavista kuudesta varsin tylsästä ja yhdentekevästä minipelistä ei juuri voi innostua. Pelit vaihtelevat simppelistä ilmapallokisailusta stylus-tikulla suoritettavaan, hedelmäiseen versioon huvipuistoista tutusta myyrännuijinnasta.

Ainakaan aikuinen, Strawberry Shortcake -ilmiöön täysin perehtymätön pelaaja ei saanut pelistä riemua irti edes puoleksi tunniksi. Lapsille pelit ovat kyllä sopivan yksinkertaisia ja värikkäitä, mutta vaikea kuvitella että perheen nuorempikaan peliväki jaksaisi innostua pelistä, jos hahmot eivät ole tuttuja.

Strawberry Shortcake: Strawberryland Gamesin paikka on rapakon takana Strawberry Shortcake -fanituotteena, ei varsinaisena pelinä. Euroopan markkinoilla sen kaupallinen potentiaali on valitettavasti pyöreä nolla.

 

Tekijä: Gorilla Systems
Julkaisija: The Game Factory
Saatavilla: Nintendo DS
Pelaajia: 1
Pelin kotisivu: http://www.gamefactorygames.com/

Ovatko marjat parhaimmillaan...

Katso tilanne vastaamatta