UUSIMMAT

Supreme League of Patriots (PC)

10.04.2015 16:00 | Muropaketin toimitus

Tekijä: No Bull Intentions Ltd
Julkaisija: Phoenix Online Publisihng
Testattu: PC Windows 7 64-bit, AMD Phenom x4 960t, Radeon R9 280
Saatavilla: PC
Laitevaatimukset: Windows XP tai uudempi, 2Ghz tuplaydinsuoritin, 4 Gt muistia, 4 Gt levytilaa
Pelaajia: 1
Muuta: Episodipeli, kolme jaksoa, hinta 5,99 euroa per jakso tai Season Pass 14,99 euroa
Pelin kotisivu: http://supremeleagueofpatriots.com
Arvostelija: Matti Leinonen

 

Ennen oli muotia MicMacit, eurodance-jytke ja DLC:t, nykyään itänaapurissa kolmiraitaverkkarit ja pelimaailmassa episodeihin jaetut pelit, joita pullahtelee kuin sieniä sateella. Patrioottien superseurue tunkee sienien sekaan ja toivoo, etteivät naapuruston lapset eivät tule tallomaan päälle.

Mutta yksi on muodissa nyt ja aina, wanha kunnon point & click -seikkailu. Tällä kertaa pääsemme seuraamaan Kyle Keeveriä, hieman yksinkertaista ja keskivartalolihavaa miestä, sekä hänen ystäväänsä, tyylikkäästi brittiaksentilla haastelevaa Mel-nimistä herraa.

Ameeriiicaaaa….

Ensimmäisessä episodissa seuraamme Kyle-nimistä hemmoa, jolla on unelma, olla supersankari. Ja kas vain, juuri sopivasti lähistöllä kuvataan American Spandexidol-ohjelmaa ja etsitään uutta Teristä. Sinne siis! Homma ei lähde pojilla käyntiin ihan helposti, vaan tavara alkaa hissuksiin valua reisiä pitkin kohti tuuletinta. Kylen hieno Kapteeni Amerikka-asu saa ylimääräistä väriä ja sen tuloksena mies näyttää siltä että olisi karannut yksinäisen naisen yöpöydän laatikosta. Esiintyminen ei myöskään aivan putkeen. Liian monta osumaa päähän tekee Kylestä Amerikkaa kuolemaan asti rakastavan, ksenofobisen, homofobisen ja sovinistisen antisankarin.

Tästä se hauskuus alkaakin kun supersankarimme Purple Patriot lähtee puhdistamaan katuja rikollisista. Tai no, toisessa jaksossa taistellaan ensin byrokratiaa vastaan, eihän nykymaailmassa kukaan saa tehdä mitään ilman asianmukaisia lupia ja lisenssejä. Kun asiakirjasota on hoidettu, päästään kolmannessa jaksossa vihdoin täyttämään Purppura-Patriootin unelmaa, taisteluun pahaa vastaan ja Amerikkaa pelastamaan. Lopun perusteella jatkoakin on tiedossa sitten joskus.

Peli on perinteistä seikkailua. Klikkaillaan henkilöitä joille halutaan puhua tai esineitä joiden kanssa halutaan olla tekemisissä. Jos tie meinaa nousta pystyyn, Mel antaa tarvittaessa neuvoja mitä tehdä. Tutoriaalikin löytyy niille jotka eivät lajityyppiin ole aiemmin tutustuneet.

Have no fear, Purple Patriot is here!

Pelin hahmot ovat lystikkäitä. Kyle on kuin nuija ja tosinuija-leffasta karannut, kun taas Mel tyytyy brittiläisen rauhallisuuden ansiosta kommentoimaan Kylen edesottamuksia. Vakiohahmoista löytyy myös hoitsu, joka ihannoi eutanasiaa ja antaa ilmaisnäytteitä syanidi-napeista. Graafisesti peli on ok, sarjakuvamainen teema sopii peliin kuin nyrkinisku ryyppykaverin nenään. Äänissäkään ei valittamista ole

Tätä on siis hauska pelata. Vähän väliä tulee vitsiä joko pop tai pelikulttuuriin liittyen, tai sitten nykyiseen maailmanmenoon liittyvää naljailua. Naurunpurskahduksia tuli allekirjoittaneelta vähän väliä. Puzzleissa on mukavasti haastetta, mukaan mahtui jokunen pidempää miettimistä ja ihmettelyä vaatinut pulma, mutta ratkaisu olikin aina nenän edessä. Kokeillaan siis suosiolla niitä inventaariossa olevia tavaroita joka paikkaan, jookos?

Kolmosepisodin alussa alkoi tulla vastaan kaatuilua, joiden syyksi tosin paljastui taustalla pyörinyt Avast. Tästä huolimatta pelin sain läpäistyä, mutta suosittelen tallentamaan useasti tai pistämään Avastin pimeäksi ennen pelaamista.

Mutta mukava pelihän tämä oli kaatuilusta huolimatta, ja kahdeksan tunnin nautinnollisen pelaamisen jälkeen viimeisen episodin lopputekstit vierivät näkyviin. Jos wanhan maailman seikkailupelit ovat lähellä sydäntäsi, ja osaat myös hymyillä ja nauraa vitseille, suosittelen lämpimästi.

Ps. Seikkailuun voi tutustua myös ilmaisella demoversiolla (latauslinkit: PC / Linux / Mac).

 

Lisää upeita pelivideoita (e)Domen videokanavalta osoitteesta https://www.youtube.com/user/wwweDomenet

 

Lisää aiheesta

Cognition: An Erica Reed Thriller – Episode 4: The Cain Killer (Mac, PC) 

Game of Thrones Episode 3: Sword in the Darkness (Mac, PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Moebius: Empire Rising (Mac, PC) 

Mulkaisu: Moebius: Empire Rising 

Oceanhorn: Monster of Uncharted Seas (PC)

Silence of the Sleep (PC)

Tales from the Borderlands Episode 2: Atlas Mugged (iOS, Mac, PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

The Last Door Collector’s Edition (Linux, Mac, PC)

Varaslähtö: Gabriel Knight: Sins of the Fathers