UUSIMMAT

Tekken Hybrid (PS3)

26.01.2012 18:45 | Eric Hartin

Tekijä: Namco Bandai
Julkaisija: Namco Bandai
Testattu: PlayStation 3
Saatavilla: PlayStation 3
Pelaajia: 1-2 (samalla koneella)
Pelin kotisivu: http://tekken.namco.com
Arvostelija: Eric Hartin

Joskus hämmästelee sitä, kuinka tuotteita naitetaan yhteen mitä hämmästyttävimmillä tavoilla. Uusin Tekken on juuri sellainen tuote: se on puhdas fanituote, joka ei muita palvele. Paketti sisältää Playstation 2:lta HD-formaattiin tuodun Tekken Tag Tournamentin, tietokoneanimaatiopätkän Tekken Blood Vengeance sekä tänä jouluna tulevan Tekken Tag Tournament 2:n demon.

Mikään näistä ei oikein ansaitsisi omaa maksullista pakettiaan. Tekken Tag Tournament HD on hätäisesti kyhätty klassikon porttaus, Tekken Tag Tournament 2 on lyhyt demo ja Blood Vengeance taas aivan käsittämätön idea lähtökohdiltaankin.

Kikattelevia Koulutyttöjä: The Movie

Vaikken elokuva-arvostelija olekaan, aloitetaan siitä mainostetuimmasta osuudesta eli elokuvasta. Tekken Blood Vengeance on nimittäin itsessään jo suhteellisen outo elokuva. Se sisältää kestoonsa ja aihepiiriinsä nähden hyvin vähän taistelua ja keskittyy lähinnä rakentamaan Xiaoyun ja robottityttö Alisan ihmissuhdekuvioita. Siinä ohessa katsotaan televisiota, kikatetaan pojista ja ratsastetaan pandoilla. Taistelut rajoittuvatkin pääosin viimeiseen pariinkymmeneen minuuttiin, missä lopputaistelu selvitetään ampumalla raketteja ja laaseria ympäri taivaiden.

Jos ylläolevasta kappaleesta on vaikea saada kiinni, se on ihan ymmärrettävää. En nimittäin itsekään tiedä, mitä ajatella. Höyhenenkevyellä juonella varustetut taistelupelisarjat eivät oikein väänny ihmissuhdedraamoihin ja tässä meillä siitä hyvä esimerkki. Mikäli tällä kertaa oletit mättöpelielokuvassa olevan, noh, mättöä, olet väärässä paikassa.

Vanhaa peliä vaivatta

Tekken Hybridin toinen iso komponentti, Tekken Tag Tournament HD, on toisaalta kestänyt aikaa yllättävän hyvin. Kyseessä melkein 100% käännös alkuperäisestä Playstation 2:n klassikosta. Tämä tarkoittaa, että luvassa ei ole esimerkiksi nettipeliä eikä peliä ole muutenkaan uudistettu kuin lähinnä resoluutionsa puolesta.

Tämä on suuri sääli, sillä peli on muuten täysin toimiva. Oman taisteluparin kasaaminen on jo sinällään hauskaa puuhaa ja moottori mahdollistaa mitä hullumpia comboja. Erilaisia pelitiloja riittää ja mikäli taisteleminen kyllästyttää, voi siirtyä vaikka keilailemaan. Aivan. Keilailemaan. Yksi pelitiloista on Tekken Bowling.

Kolme tynkää yhden hinnalla

Paketin viimeinen komponentti, Tekken Tag Tournament 2: Prologue, sisältää moottorinsa puolesta kaikki ominaisuudet, mitä kauppaan tulevassa pelissäkin on. Muutoin kyseessä on suhteellisen karsittu demo. Hahmoja on neljä ja ne ovat suoraan kytköksissä Tekken Blood Vengeance -elokuvaan. Mikäli koulutytöt ja töttöröpääpahikset eivät kiinnosta, jää demoon kokeiltavaksi ainoastaan sen tuoma uusi taistelujärjestelmä.

Uusi taistelujärjestelmä on pitkälti variaatio Tekken 6:n vastaavasta, sillä erotuksella, että comboista saa nyt vieläkin pidempiä taistelutoverin avulla. Keskimääräinen combo vie nykyisellään yli puolet vastustajan hahmon energioista. Ellei vastustaja saa vaurioitunutta hahmoaan ajoissa pois, muuttuu erä hyvin lyhyeksi. Erä kun on ohi jo yhden hahmon kuolemasta.

Tekken Hybrid jättää auttamatta kylmäksi kaikki muut, paitsi pelisarjan kaanonista kiinnostuneen tosifanin. Muille se ei tarjoa kuin lämmintä kättä ja ylihintaista vanhaa peliä. Suosituksen voi mitata tällä kysymyksellä: kiinnostaako sinua tietää, miten silmistään lasersäteitä ampuvan paholaisen pojan ja moottorisaharobottitytön romanssissa käy? Mikäli kiinnostaa, Tekken Hybrid voi hyvin olla rahojesi arvoinen.

 

Lisää aiheesta

Tekken 6 (PSP) 

Tekken 6 (PS3, Xbox 360)

Tekken: Dark Resurrection (PSP)

Tekken 5 (PS2)

Lue myös

Amy (PS3, Xbox 360)

Gotham City Impostors -ennakko (PC, PS3, Xbox 360)

Halo Combat Evolved Anniversary (Xbox 360)

King Arthur II: The Role-playing Wargame -ennakko (PC)

Star Wars: The Old Republic (PC)

 

Muropaketin uusimmat