UUSIMMAT

Test Drive Unlimited 2 (PC, PS3, Xbox 360)

27.04.2011 18:00 Eric Hartin

Tekijä: Eden
Julkaisija: Atari
Testattu: PC, Windows 7, Intel Core 2 Duo E6700, Geforce GTX 260, 4Gt muistia
Saatavilla: PC, PlayStation 3, Xbox 360
Laitevaatimukset: PC, Windows XP, kaksiytiminen 2.2GHz prosessori, 2Gt muistia, 512Mt näytönohjain
Pelaajia: 1, 2-8 (internetissä)
Pelin kotisivu: http://www.testdriveunlimited2.com/
Arvostelija: Eric Hartin

Muutaman vuoden takainen Test Drive Unlimited oli mielenkiintoinen yhdistelmä MMO:ta ja kroisoskoslilla kilpailua. Se nosti unholasta keskinkertaisuudessa kylpeneen vanhan suuren pelisarjan ja teki sen tavoilla, mitä ei monessa muussa pelissä olla sittemmin nähty.

Tällä kertaa Test Drive warppaa Ibizalle. Myös ensimmäisestä Unlimited-pelistä tuttu Oahun saari palaa, joten tutkittavan määrään ei pitäisi ainakaan kosahtaa. Valitettavasti uudistumisen myötä luvassa on myös roppakaupalla eriasteisia harha-askelia.

Näistä ensimmäinen on pakollisen tarinan ymppääminen. Tuntuu lähinnä siltä, että pelinkehittäjät ymppäsivät tarinan lähinnä esitelläkseen, kuinka kaameita hahmomalleja heidän artistinsa saavat aikaan. Kammottavia  hahmoja joutuu kaiken lisäksi katselemaan vähän väliä, eikä pökkelö ääninäyttely auta asiaa.

Mikä hämmästyttävintä, tarinassa ei ole minkäänlaista logiikkaa. Jopa hahmot, jotka äänen julistavat vihaansa pelaajaa, antavat avokätisesti rahaa autoihin, vaatteisiin, asuntoihin ja kaikkeen siltä väliltä.  Jos tarinan maailmassa ei ole minkäänlaista sisäistä logiikkaa, voikin ihmetellä, miksi moiseen edes vaivauduttiin.

Lisäksi peli on päivitysten jälkeen epävakaa. Ruudunpäivitys tuntuu hyppivän mystisistä syistä, jotka eivät ole sidottuja rautaan tai pelin grafiikkaliukusäätimiin. Valinnoista huolimatta peli tuntuu sahaavan yli 60 ja alle 20:n ruudunpäivityksen välimaastossa.

Toteutus pettää ideat

Näihin päälle lisätään suhteellisen oudot fysiikat. Vaikkei kyse olekaan simulaatiosta ja peli on tarkoitettu paljon enemmän fiilistelypeliksi, ovat esimerkiksi superpallon tavoilla seinistä kimpoilevat autot suhteellisen omituinen ratkaisu. Peli kuitenkin tarjoaa mahdollisuudet poistaa kaikki ajoavustukset, joten olisi kuvitellut ajotuntumassa olevan edes jonkinlaista yritystä.

Moisten ongelmien olemassaolo on suuri sääli. Uusi Test Drive sisältää nimittäin muutamia mielenkiintoisia ratkaisuja. Kartta esimerkiksi vilisee muita pelaajia, joita voi haastaa vilkuttamalla omia valojaan. Näiden lisäksi kartalta löytyy tehtäviä, joita pystyy tekemään usean pelaajan mukana yhteistyönä.

Saumattomasti ympätty elävä MMO-maailma toimii niin kauan, kunnes joutuu taas suuntaamaan seuraavaan tarinatehtävään. Tässä kohtaa tulee väkisinkin mieleen, että kehittäjät ovat halunneet kehittää kahta täysin eri peliä, jotka on sitten syystä tai toisesta yhdistetty yhden pelin selkeästi eri osioiksi.

Halusin pitää uudesta Test Drivestä. Jos unohtaa se pienen faktan, että PC-versio on ollut selkeästi toissijainen ongelmineen, on pelissä roppakaupalla suorastaan hämmentäviä suunnitteluvalintoja. Niitä tuskin koskaan tullaan korjaamaan.

 

Lisää aiheesta

Test Drive Unlimited (Xbox 360)

Test Drive Unlimitedin konsepti on veikeä. Se on saumattomasti yksin- ja moninpelaamista yhdistävä autopeli, joka tuo ruudulle satapäin erilaisia upeita nelipyöräisiä kulkuvälineitä. Pelissä on aineksia tyypillisistä kilpa-ajo- ja virittelypeleistä, mutta tätä on höystetty myös seikkailullisilla aineksilla. Ja kuorrutettu häikäisevän kauniilla grafiikalla.

Test Drive Unlimited (PS2)

Vaikka Unlimited PS2-versio tuntuikin alkuun lähinnä huonolle vitsille, niin pilkka kostautui. Vaikka peliä on luonnollisesti karsittu, niin tämä toimii. Autopornosta ei ole tingitty.

Lue myös

Alien Breed Trilogy (PC, Xbox 360)

Crash Time 4: The Syndicate (PC, Xbox 360)

Death Rally (iPad, iPhone)

Dissidia 012 Final Fantasy (PSP)

Forza Motorsport 3 Community Choice Classics Pack DLC (Xbox 360)

Forza Motorsport 3 Community Choice Classics Pack DLC (Xbox 360)

Motorstorm: Apocalypse (PS3)