UUSIMMAT

Test Drive Unlimited (Xbox 360)

25.09.2006 13:51 | Jukka O. Kauppinen

Tervetuloa Havaijille. Mutta ei leikkimään hulahula-tyttöjen kanssa. Tällä kertaa Tyynen valtameren kauniiseen Oahu-saareen tutustutaan lähinnä moottoriteiden kautta. Asfaltti-ihottumasta ei ole pelkoa, sillä pitkäikäisen Test Drive -pelisarjan uusinta osaa voi kuvailla jopa autopornoksi.

Test Drive Unlimitedin konsepti on veikeä. Se on saumattomasti yksin- ja moninpelaamista yhdistävä autopeli, joka tuo ruudulle satapäin erilaisia upeita nelipyöräisiä kulkuvälineitä. Pelissä on aineksia tyypillisistä kilpa-ajo- ja virittelypeleistä, mutta tätä on höystetty myös seikkailullisilla aineksilla. Ja kuorrutettu häikäisevän kauniilla grafiikalla.

TDU:n olemuksesta ei päässyt oikein kunnolla kärryille ennakkotietojen perustella. Vuonna 1987 startannut autopelisarja oli pitkään yksi pelimaailman arvostetuimmista tuotteista, mutta 90- ja 2000-luvun aikana se hiipui b-sarjaan. Viime keväinen E3-demo kuitenkin vakuutti. Upeaa ajelua kauniissa maisemissa toisten ihmisten kera. Nam. Valmiilla pelillä oli sama efekti. Tämä toimii. Test Drive nousi yhdellä loikalla takaisin parhaaseen a-ryhmään.

Kilpa-ajoa verkossa

Pelin lähtökohta on mainio. Alku on kaikille samanlainen. Pelaaja saapuu Havaijille ja ostaa itselleen kämpän. Sitten autoa ostamaan. Mitään kuplavolkkareita ei ole tarjolla, sen on oltava kiiltävää, kaunista ja nopeaa. Autot tietysti maksavat rahaa. Paljonko kämpän osto jätti jäljelle? Valinnanvaraa on jonkin verran, sillä pelaaja voi viuhtoa autokaupasta toiseen ja valita sopivan merkin ja mallin. Sitten baanalle.

Tässä vaiheessa peli ikään kuin haarautuu. Hyvin huomaamattomasti. Havaijin tiet avautuvat pelaajan edessä sekä yksin- että verkkopelissä. Aja minne haluat, tee mitä haluat. Kaahaa ja polta kumia. Osallistu kilpailuihin. Nautiskele.

Ero on vain siinä, että internet-yhteyden ollessa päällä konsoli ottaa yhteyden TDU:n keskuspalvelimeen ja verkkokuski näkee kaduilla enemmän autoja. Nämä ylimääräiset autot ovat toisten ihmispelaajien kulkuneuvoja. Jos joku paahtaa ohi tuhatta ja sataa, oikoo nurmikon kautta tai ajaa poliisiautot perässään väärällä kaistalla niin ei epäilystäkään, ihmiskuski.

Vaikka Test Drive Unlimited toimii myös yksinpelinä, niin siitä ei kannata oikeastaan puhuakaan. Tämä peli elää verkossa. Toki itsekseen voi nautiskella maisemista ja autoista, mutta nimenomaan sen MMO-aspekti, Massive Multiplayer Online, tuo ajeluun parhaan terän.

Tämä ei ole ensimmäinen verkkomaailmaan rakennettu autopeli, mutta varmasti jo nyt menestynein. Esimerkiksi EA:n Motor City Online floppasi aikoinaan tyystin. Test Drive katsoo asiaa eri tavoin. Tässä on kyse seikkailusta, vapaasta puuhailusta ja toisten pelaajien haastamisesta, eikä niinkään auton yksitoikkoisesta tunettamisesta Motor Cityn malliin.

Vapaus ajaa

Vapauden tuntu maistuu hyvälle. Erilaisten pienten tehtävien ja haasteiden suorittaminen luo pehmeän laskun ja tarjoaa tekemistä. Siinä sivussa voi kilautella toisten ihmispelaajien autoja, roikkua puskurissa ja huudattaa torvea. Mikäs sen parempi tapa haastaa toinen pieneen katuralliin.

Todellisemmat kisat ajetaan verkkoympäristössä, toisten ihmisten kanssa. Saari on valtava ja se on ripoteltu täyteen kyliä, kaupunkeja, liikkeitä ja muita lokaatioita. Sieltä täältä löytää myös kilpailujen starttipaikkoja. Tällaiseen ajamalla pelaaja siirtyy nettipeleistä tuttuun pelikaverihakuun, jossa pelaaja voi etsiä avoimia kilpailuja tai perustaa oman kisan. Kisan löytyessä pelaajat astuvat samaan eteiseen, lobbyyn, valitsevat auton ja siirtyvät radalle. Kisoja voi ajaa putkeen niin monta kuin kunto vain kestää ja pisteitä ropisee. Ja valinnanvaraa riittää. Joskus kisa kiertää muutaman korttelin, sitten ajetaankin yli sata kilometriä, poliisit perässä.

Kilpailujärjestelmä muistuttaa jossain määrin esimerkiksi Project Gotham Racing 3:n vastaavaa, tietysti sillä erolla että Gothameissa kilpailusta poistuminen vie pelaajan kuivaan valikkoon. Unlimitedissä pelaaja palaa Oahun saarelle, muiden pelaajien keskuuteen.

Huvittelun ja nettitilastoilla kipuamisen ohella kilpa-ajamisesta on sekin hyöty, että pelaaja tienaa virtuaalirahaa. Rahalla saa ja pääsee. Virtuaalitalliinsa voi menestyessään ostaa uusia, parempia autoja, joilla kelpaa osallistua yhä kovempitasoisiin kilpailuihin.

Saari on täynnä kaikenlaista muutakin tekemistä. Pelaajat voivat perustaa omia autoklubejaan ja osallistua toisten pelaajien järjestämiin kilpailuihin. Osallistumismaksua vastaan tietysti. Jos pärjäät, tienaat. Jos ihmiset osallistuvat järjestämääsi kilpailuun, tienaat. Peli on täynnä hauskoja ideoita ja tekemistä, joihin tutustumiseen menee varmasti monta päivää.

Esimerkiksi tehtävät. Ajelun, maisemien ihailun ja kilpa-ajamisen lomassa voi myös vastaanottaa erilaisia tehtäviä. Kuljeta auto jonnekin kolaroimatta, tarjoa kyyti kauniille typykälle. Tehtävissä on kiitettävästi vaihtelua ja omaperäisyyttä, joten ne luovat peliin miellyttävää lisäarvoa. Tekijät ovat tajunneet, ettei kaiken tarvitse olla aina pelkkää aikarajojen ahdistamaa kaahaamista.

Autoerotiikkaa

Oahu on pelimaailmana valtavan kaunis – ja valtava. Asfalttia piisaa käristettäväksi, sillä ajettavaa tietä on Atarin mukaan yli 1600 kilometriä. Pelaaja voi ajaa tuntikausia minne konepelti vain näyttää, eivätkä maisemat toistu.

Autot ovat kuitenkin autopelin pääosassa. Ja niissä on hyvää tuntumaa.

Ajomalli ei ole simulaatiotasoa, kuten esimerkiksi Forza Motorsportsissa tai pc:n GTR:ssä. Tuntuma muistuttaa paljon Gotham 3:sta. Fysiikkamalli välittää ajamisen tunnun, mutta ei ole vaikeaa peruspelaajalle. Ensikertalaisenkin auto pysyy radalla, mutta haastetta saa lisää poistamalla ajoavut.

Eri autoissa on eroja, joskaan ei välttämättä huimia. Kiihtyvyys, huippunopeus, kääntösäde ja käyttäytyminen suurissa nopeuksissa vaihtelevat, mutta samassa hinta/teholuokassa eroista ei synny suurta kaulaa.

Kilpailuissa pärjääminen onkin enemmän kiinni ajotaidoista. Oikein ajoitetut jarrutukset, mutkien hallinta ja oikeaoppinen kiihdytys tuovat enemmän menestystä kuin huippukiituri, joka ruopii joka mutkassa pusikoita. Tuntuma ja tunnelma on kuitenkin kaikissa hyvä ja mikä tärkeintä, ajaminen on nautinnollista.

Sen sijaan moottoripyörät eivät oikein vakuuta. Vaikka kaksipyöräiset ovatkin periaatteessa makeita pelejä, niin niiden käyttäytyminen on epävakaata.

Päälle 90 autossa riittää ajettavaa ja tiirattavaa. Etenkin jälkimmäistä. Mallit on luotu häikäisevän pikkutarkasti. Tavalliselle meikämannelle ne ovat kiiltäviä ja kauniita teiden menopelejä. Autofriikille ne ovat pikkutarkkoja, yksityiskohtaisia märkien unien kohteita, joita kelpaa tiirata joka kulmasta. Puuttuu vain se bittityttö konepelliltä. Auto- ja ne muut lehdet voi jättää hetkeksi kaupan hyllylle…

Se muuten näkyy Atarin promootiotykityksessäkin. Pelistä julkaistaan jatkuvasti johonkin tiettyyn automerkkiin painottuvia kuvapaketteja ja yhtä ainoaa autoa esitteleviä videoita. Ah, ihana Audini. Maserati, armaani.

Ihanaa ajelua

Joidenkin väitteiden mukaan Test Drive Unlimited on jo oma genrensä. Ehkä hyvinkin. Siinä on tuttuja aineksia, mutta sekoitettuna uudella tavalla. Mikä tärkeintä, toimivalla tavalla.

Se on hauska autopeli, hyvä moninpeli ja monipuolinen verkkomaailma. Pidän myös peukkuja sen puolesta, että peliin julkaistaan Xbox Liven kautta uusia päivityksiä ja laajennuksia. Uusia autoja on ainakin jo tarjolla.

Test Drive Unlimitediä voikin hyvällä syyllä pitää hienona esimerkkinä uusien pelikonsolien mahdollisuuksista. Toivottavasti muutkin pelitalot etenevät samaan suuntaan.

 

Tekijä: Eden

Julkaisija: Atari

Testattu: Xbox 360

Saatavilla: Xbox 360

Tulossa: pc, PlayStation 2, PSP

Pelaajia: 1-tuhansia

Laitevaatimukset: tykkää internet-yhteydestä

Pelin kotisivu: http://www.testdriveunlimited.com/

Mikä Test Drive Unlimitedissä tuntuu mielenkiintoisimmalta?

Katso tilanne vastaamatta

Muropaketin uusimmat