The Legend of the Mystical Ninja VC (Wii U)

09.12.2015 19:00 | Jukka O. Kauppinen

TheLegendoftheMysticalNinja_arv_0kansiTekijä: Konami
Julkaisija: Konami
Testattu: Wii U
Saatavilla: Wii U
Pelaajia: 1, 2 (samalla koneella)
Muuta: Ladattava peli (Nintendo eShop)
Pelin kotisivu: http://www.nintendo.fi
Arvostelija: Eric Hartin

TheLegendoftheMysticalNinja_arv_035

 

Wii U:n retropelattava tarjonta valuu markkinapaikalle hitaasti – eivätkä markkinapaikalle päätyneet pelit välttämättä ole sitä mitä suuri yleisö haluaa. The Legend of the Mystical Ninja on tähän kaavaan ilahduttava poikkeus. Vaikka alkuperäispeli ei ollutkaan Super Nintendon kärkinimiä, on ninjailu silti sieltä SNES-pelien paremmasta päästä.

Vahvasti japanilaista historiaa ja mytologiaa ammentava The Legend of Mystical Ninja on ehkä lähimpänä Zeldan kaltaisia seikkailupelejä. Mukana on tasohyppelyä, kevyttä pulmanratkontaa, mätkintää sekä ohutta rope-elementtiä.

Menoa ryydittää paperinohut tarina Kid Yinin ja Tohtori Yangin tehtävästä löytää kadonnut prinsessa. Tarina on lähinnä tekosyy heittää pelaajan eteen järjettömiä tilanteita ja vitsejä. Sitä ei ole todellakaan tarkoitettu mutrusuiseksi seurattavaksi.

TheLegendoftheMysticalNinja_arv_02 TheLegendoftheMysticalNinja_arv_01

The Legend of Mystical Ninja noudattaa suhteellisen tiivistä kaavaa. Tutkitaan kylää, mätkitään kyläläisiä Double Dragonin henkeen ja ostetaan tarvikkeita vihollisten tiputtamalla valuutalla. Toinen puoli on puhtaampaa tasohyppelyä ja päättyy pomovastustajaan. Pomovastustajia on kirjava katras, joista suurin osa vaatii useamman yrityksen ensikertalaiselta. Ei niin, että ne olisivat ylitsepääsemättömän vaikeita, vaan sen pari yritystä tarvitsee oppiakseen eri hyökkäyskuviot.

Nykypeleihin verrattuna haastetta riittää, mutta aikalaisekseen The Legend of Mystical Ninjan vaikeustaso on hallittava. Siitä pitää huolen mahdollisuus lisäromppeen ostoon, mikä helpottaa varsinkin pelin alkupuolella. Näiden lisäksi kenttääkään ei välttämättä tarvitse aloittaa uusiksi, vaan suurin osa kentistä tarjoaa salasanan puoliväliin hyppäämiseksi.

Kaiken peruspalloilun lisäksi tarjolla on aimo kasa minipelejä. On whack-a-molea, ensimmäisestä persoonasta kuvattua labyrinttiä ja jopa oma versio räiskintäklassikkoa Gradiusista. Sivutoimintaa siis riittää.

TheLegendoftheMysticalNinja_arv_04 TheLegendoftheMysticalNinja_arv_03

Nykyään kun Konami on käytännössä sulkenut pelinkehitysosastonsa, on hyvä muistella millaisia pelejä firma on aikoinaan julkaissut. Näin värikästä, hauskaa, monipuolista sekä haastavaa seikkailua ei ihan joka paikasta löydy, joten varsinkin ensimmäistä kertaa pelistä kuuleville The Legend of Mystical Ninjaa ei voi kuin suositella.

 

TheLegendoftheMysticalNinja_arv_05

 

Lisää aiheesta

DSi:stä tuli melkein tietokone – Petit Computeria voi ohjelmoida Basicillä

Mario vs. Donkey Kong: Tipping Stars (3DS, Wii U)

My Riding Stables 3D (3DS)

Penskat, konsoli käteen ja leikkaamaan nurmikkoa!

Rune Factory 4:n pompottelu päättyi – kertaalleen peruutettu roolipeli julkaistiin lopulta

Super Mario Bros. 3 VC (Wii U)

Muropaketin uusimmat