UUSIMMAT

Tom Clancy’s Rainbow Six 3: Black Arrow (Xbox)

09.03.2005 00:00 Muropaketin toimitus

Tom Clancy -lisenssillä varustetut pelit ovat lähes poikkeuksetta olleet varsin laadukkaita julkaisuja, eikä pc:ltä konsoleille kääntynyt Rainbow Six 3 ollut poikkeus. Ubisoft Montrealin kehittämä 3d-toiminta saavutti varsin suuren suosion, joten sen perään julkaistiin myös itsenäinen lisälevy. Rainbow Six 3: Black Arrow vie nelihenkisen antiterroristijoukon Välimeren maisemiin. Tarkoituksena on tällä kertaa estää kansainvälisen sotilasjohtoryhmän yritys valmistaa joukkotuhoaseita.

Yksinpelikampanja muodostuu ensimmäisen osan tapaan kymmenestä eri tehtävästä, joissa turvataan panttivankeja, puretaan pommeja ja tietysti tapetaan terroristeja. Vastustajien tekoälyä on parannettu – taistelutilanteissa paikalle kutsutaan apujoukkoja, ja käytössä on uusia aseita, kuten sinkoja ja kaasukranaatteja.

Terroristit käyttävät panttivankeja usein myös ihmiskilpinä, joten huoneiden vyöryttäminen vaatii paitsi tarkkaa ajoitusta, myös taktista osaamista. Oman ryhmän ohjaaminen tapahtuu tuttuun tapaan kuulokemikrofonin kautta, ja koneen ohjaamina omat ryhmänjäsenet toimivat varsin uskottavasti.

Yksinpelitehtäviä voi nyt suorittaa myös jaetulla ruudulla. Kaverin kanssa pelaaminen on paitsi tuplasti hauskempaa, myös huomattavasti helpompaa. Vaikka kampanjatehtävät ovat varsin suoraviivaisia, ovat ympäristöt varsin näyttäviä hienojen valaistustehosteiden ansiosta. Huomiota on kiinnitetty myös äänimaailmaan, joka muodostuu erilaisista aseäänistä ja loistavasti remiksatusta tunnusmusiikista.

Rainbow Six 3: Black Arrow tukee myös Xbox Live 3.0 -ominaisuuksia. Pelaaja voi nyt perustaa esimerkiksi oman klaanin, järjestää turnauksia ja lähettää teksti- tai ääniviestejä toisille käyttäjille. Uudet ominaisuudet on upotettu käyttöliittymään esimerkillisesti: valikot ovat selkeitä ja palveluiden käyttäminen on erittäin helppoa. Myös alkuperäistä RS3:stä vaivanneista moninpeliongelmista on päästy eroon. Aseiden osumatarkkuutta on hieman muutettu, ja esimerkiksi läheltä ammuttaessa vastustajat tippuvat aikaisempaa helpommin. Moninpeliä voi toteuttaa myös tehtäväpohjaisissa pelimuodoissa. Valloituksessa joukkueet taistelevat kartalla sijaitsevien satelliittilähettimien valtaamisesta. Lipunryöstössä pyritään saamaan myrkkykanisteri haltuun ja toimittamaan se takaisin tukikohtaan.

Rainbow Six 3: Black Arrow on varsin laadukas ja huolella toteutettu lisälevy, jonka suurimmat uudistukset ovat moninpelipuolella. Se on lähes pakkohankinta kaikille realistisista toimintapeleistä pitäville, ja mikä parasta, se maksaa vain puolet normaalin pelin hinnasta.

Hannes Tenhovuori

Tekijä: Ubisoft
Julkaisija: Ubisoft Montreal
Testattu: Xbox
Saatavilla: Xbox
Pelaajia: 1-2, 1-16 verkossa
Pelin kotisivu: rainbowsix3.com