UUSIMMAT

Tony Hawk’s Pro Skater 2 (DC, PC, PSX)

20.11.2000 19:45 Muropaketin toimitus

Vuosisadan skeittipelinäkin tunnettu Tony Hawk’s Pro Skater 2 on ollut myydyimpiä pelejä Suomessa julkaisustaan lähtien. Ja kyllä, peukalonsa saa kipeiksi varsin tehokkaasti myös kakkososan kanssa. Kentissä on niin paljon löydettävää että mielenkiinto ei lopu ihan heti. Toisaalta muutamiin paikkoihin, joista saa lisäpisteitä, on rasittavan vaikeaa päästä, mutta harjoitus tekee mestarin. THPS onnistuttiin tekemään suomalaisestakin näkökannasta varsin oivalliseen aikaan. Suomen skeittikulttuuri on jälleen pinnalla ja alan harrastajien määrä on nousussa. Lisäksi suomalainen ilmasto tarjoaa mahdollisuuden istua sisällä puolet vuodesta, joten peliaikaa löytyy.

Pelimoodeja on neljä: Free Skate, jossa ei ole aikarajoitusta ja jonka tarkoituksena on ainoastaan hioa trikkejä ja tutustua kenttiin, Single Run, jossa on kahden minuutin aikaraja ja ideana on tietysti saada mahdollisimman paljon pisteitä, sekä Career Mode, jossa nimensä mukaisesti luodaan uraa ammattiskeittarina. Two Player Battlessa kamppaillaan kaveria vastaan pisteistä. Career Mode herättää eniten mielenkiintoa, sillä kukapa alan harrastajista ei olisi joskus haaveillut ammattilaisurasta. Oman skeittarin luominen on hauskaa, varsinkin jos yrittää mallintaa itsensä jos nyt ei taidollisesti niin ainakin ulkonäöllisesti. Mukavana pikku lisänä luodun hahmon vaatteita voi vaihtaa aina kun siltä tuntuu ja kaupasta pääsee ostamaan uusia, parempia ja tyylikkäämpiä dekkejä. Uran läpipelaamisesta on luvassa erilaisia bonuksia, uusista hahmoista videonpätkiin. Kestävyyttä uramoodin tuo nimenomaisesti se, että jokaisella eri hahmolla läpipelaamisesta irtoaa erilaisia lisäjuttuja. Varsinkin videoita sai odottaa kuin lehmä kesää, mutta vaivannäkö kannatti.

Tony Hawk’s Pro Skater 2 julkaistiin jo joskus syksyllä, mutta kuuluu ehdottomasti joululahjalistan kärkeen. Varsinkin nyt, kun on tiedossa, että PlayStation 2:n maahantuontimäärä on aivan liian pieni kysyntään nähden, lienee hyvä idea ottaa varasuunnitelmaksi jokin hyvä ykköspleikkarin peli. Tässä on sellainen. Ainoana negatiivisena puolena sanottakoon, että peukalonsa saisi tietysti helpomminkin kipeäksi vaikkapa nojaamalla niillä hellan levyyn, mutta se tuskin olisi puoliksikaan yhtä hauskaa.

Artikkelin kuvat ovat arvostellusta PlayStation -versiosta. Peli löytyy myös Dreamcast- ja PC-formaateissa, tosin PC-versio ei viimeisimpien tietojen mukaan ole vielä saapunut Suomeen asti.

 

Julkaisija: Activision

Kotisivu: Activision: Tony Hawk 2

Muropaketin uusimmat