Uusimmat

Total War: Warhammer: Call of the Beastmen on hyvä mutta ylihintainen DLC (PC)

08.08.2016 16:45 Miikka Lehtonen

Total War: Warhammer: Call of the BeastmenKehittäjä: Creative Assembly
Julkaisija: SEGA
Testattu: Windows 10, Intel Core i5-4670k, 16 Gt keskusmuistia, GeForce GTX 970
Saatavilla: PC
Laitevaatimukset: Windows 7 tai uudempi, Intel Core 2 Duo 3,0 GHz, 3 Gt muistia, DirectX 11 -yhteensopiva näytönohjain, 35 Gt kiintolevytilaa
Muuta: lisäsisältöä, vaatii Total War: Warhammerin. Hinta 17,49 euroa.
Pelin kotisivu: http://store.steampowered.com/app/404012
Arvostelija: Miikka Lehtonen

TotalWarWarhammer_CalloftheBeastmen_DLC_arv_0enpatieda-24

 

Total War: Warhammer on jounut pelaajien vihan kohteeksi. Vihan syynä ei ole niinkään pelin laatu – sitä suurin osa pitää hyvänä – vaan sen DLC-suunnitelmat. Sega kun julkaisee peliin uusia rotuja sangen hintavina paketteina.

Niistä ensimmäinen on nyt ulkona, mutta onko tarjolla muka oikeasti 17 euron edestä uutta? Voiko olla?

Creative Assemblyn Total War: Warhammer voi hyvin olla sarjan paras peli, ainakin minun mielestäni. Osittain tämä johtuu siitä, että kyseessä on erinomaisen laadukas ja Total War -peliksi hämmentävän hyvin viimeistelty teos. Mutta osasyy on varmasti siinä, että pidän Warhammerista ja sen erikoisista fantasiaroduista hyvin paljon. Ne tarjoavat erilaisia pelityylejä kuin perinteiset Total War -armeijat ja niiden fantastinen luonne antaa kehitystiimin revitellä kunnolla.

Olikin harmi, että Total War: Warhammerissa ei ollut julkaisukunnossa kuin neljä erilaista rotua. Viides, epäpyhiä jumalia palvovat kaaoksen supersoturit – oli ilmainen lisäpaketti, mutta jos haluaa sen kuudennen, saa jo maksaa reippaasti. Ja tiedättekö? Ilmankin tulee toimeen.

Total War: Warhammer: Call of the Beastmen

Peto on irti

Total War: Warhammerin ensimmäinen, vaan ei todellakaan viimeinen, maksullinen lisäsisältö keskittyy beastmanien ympärille. Se toinen puolisko kaaoksen kolikosta on se eläimellisempi, sillä beastmanit ovat ihmisen ja eläinten risteytyksiä. Aina satyyrimaisista ungoreista jättimäisiin minotaureihin ja jättiläisiin ulottuva, monimuotoinen kaaosrotu on ollut figupelissä aina hauska armeija pelata ja sitä se on myös Total Warissa.

Kaaossoturien tavoin myöskään petomiehet eivät rakenna sivilisaatiota, vaan vaeltavat muiden mailla ryöstelemässä ja riehumassa. Kun populaatiota on tullut tarpeeksi, voi rakentaa heimolleen mukana kulkevia parannuksia, jotka avaavat uusia yksiköitä ja parantavat yleisesti koko porukan toimintaa.

Eroja kaaossotureihin on muutamia. Näistä ensimmäinen on se, että koska kyseessä on eläimellinen lauma, pedot kaipaavat aktiivisesti viihdettä ja tekemistä. Jos kykkii paikallaan, edessä on sisällissota. Jos taas onnistuu saamaan fiiliksen kattoon, tyhjästä ponnahtaa esiin uusi ja suuri armeija, jota tekoäly ohjaa, mutta jolle pelaaja voi antaa tavoitteita.

Hyvin luonnon kiertokulun kanssa synkassa olevat petomiehet saavat myös kuun asennon mukaan erilaisia buffeja touhuihinsa. Tarjolla on jos jonkinlaisia synkkiä rituaaleja, joilla kaikilla on omat hyvät (”meleeyksiköt tekevät 15% enemmän vahinkoa”) ja huonot (”… mutta yksiköt maksat 33% enemmän ylläpitää”) vaikutuksensa.

Total War: Warhammer: Call of the Beastmen

Armeijana petomiehet ovat hauskoja. Ne ovat järkyttävän voimakkaita, varsinkin päästessään rynnäkköön. Valikoiman helmiä ovat kivitalon kokoiset minotaurit, jotka syöksyvät kuperkeikkaa heittäen sarvet edellä vihollistensa keskelle ja lennättävät ruumiita kaikkialle. Pedoilla ei tosin ole hirveästi panssarointia, joten vihollisen jousiyksiköt saavat aikaan pahaa jälkeä. Onneksi suuri osa pedoista pystyy jo ennen taistelun alkua hivuttautumaan lähelle vihollisen aloitusaluetta, joten paineen saa päälle heti matsin alusta asti.

Käsillä onkin hyperaggressiivinen armeija, jolla on vain yksi strategia: täysillä päälle. Tämä on samalla myös heikkous, sillä petojen yksikkövalikoima on sangen rajoittunut eikä jätä kamalasti tilaa vaihtoehtoisille tyyleille.

Itse kuitenkin tykkäsin beastmaneista kovasti ja innostuin niiden kanssa aloittamaan taas uuden kampanjan.

Total War: Warhammer: Call of the Beastmen

Rahalle vastinetta?

17 euroa on kova hinta DLC:stä, siitä ei pääse mihinkään. Se tuntuu vielä kovemmalta sen takia, että paketissa ei nyt vain ole hirveästi sisältöä. Jos ei halua pelata beastmaneilla, paketista ei jää käteen mitään, sillä beastmanit lisättiin tekoälyn ohjaamiksi vastustajiksi ilmaisen päivityksen myötä.

Petojen avaaminen grand campaign -pelitilaan on noin puolet sisällöstä, sillä sen ohella tarjolla on lyhyempi ja tiiviimpi tarinatila, jossa beastmanien legendaarinen johtaja lähtee kostamaan ihmiskenraalille, joka aikanaan vei taistelussa tältä silmän ja nöyryytti jaloa petoa tämän seuraajien edessä.

”Tarinatila” on ehkä terminä hieman harhaanjohtava, sillä tarinaa ei ole ihan hirvittävästi ja se, mitä löytyy, ei ole kovin hääppöistä tasoa. Peli-iloa tiukemmasta minikampanjasta kyllä irtoaa, sillä se on mukavan tiivis ja fokusoitu paketti, joka samalla opettaa hyvin petomiesten salat ennen grand campaigniin sukeltamista.

Total War: Warhammer: Call of the Beastmen

Kaikki tämä olisi ihan OK, jos DLC:n hintalappu olisi kympin pienemmällä puolella. 7,99 euron hintainen paketti esimerkiksi menisi ihan mukisematta. Hitto, ehkä kympinkin voisi maksaa. Mutta 17,49 euroa uudesta armeijasta ja minikampanjasta on aika älytön hinta varsinkin kun ei se tähän tule jäämään. Pelaajat ovat jo löytäneet Total War: Warhammerin tiedostoista viittauksia useampaan muuhunkin lisäpakettiin, jotka tulevat lisäämään peliin haltioita, rottamiehiä ja muuta mukavaa. Mutta miten järkyttävä hintalappu tästä lopulta tuleekaan?

Odottakaa Steam-alennusmyyntejä.

 

TotalWarWarhammer_CalloftheBeastmen_DLC_arv_0enpatieda-24DLC-arvostelukriteerit: Pelien ladattavien lisäosien kohdalla käytämme tähtien sijaan selkeämpää suositusta. Onko lisäri arvostelijan mielestä hintaansa nähden ostamisen arvoinen vai ei?

 

Lisää aiheesta

Total War: Warhammeria on odotettu kuin kuuta nousevaa. Osittain syynä on se, että miltei jokainen warhammeristi todennäköisesti jo ensimmäistä Total Waria pelatessaan kuvitteli mielessään, miten upeasti Creative Assemblyn strategiamoottori sopisi Warhammer-taisteluiden mallintamiseen.

Total War: Warhammer on paras Total War ja pakkohankinta (PC)

 

Lue myös: Strategiakesä: Nyt minä muutun ja vampyyrikreivinä suutun, osa 1

Lue myös: Strategiakesä: Nyt minä muutun ja vampyyrikreivinä suutun, osa 2 – kuolema on vain välitila

Miikka Lehtonen

Muropaketin uusimmat