UUSIMMAT

Trackmania DS (DS)

31.12.2008 16:50 Eric Hartin

Trackmania DS on yllättävä veto. Supernopea ja tarkkoihin hyppyihin pohjautuva peli ei kuulosta DS:n heiniltä, mutta se toimii yllättävän hyvin.

Alunperin PC:ltä portattu Trackmania on yksinkertaisuudessaan juuri sitä mitä DS tarvitsee. Yksinkertaista, lyhyissä erissä pelattavaa hurjastelua.

Simppeliä, mutta haastavaa

Trackmanian DS-versio sisältää pitkälti samat moodit kuin PC-veljensäkin. Race on tavallista kilpa-ajoa koneen kuskeja vastaan, puzzlessa koetetaan rakentaa rajoitetuilla paloilla mahdollisimman nopeasti annettava rata ja kolmantena platform, jossa selviydytään mitä kummallisimmista esteradoista. Realismia ei edes yritetä: on jättimäisiä hyppyreitä, silmukkaa ja turboramppeja. Autot kaahaavat parhaimmillaan tuhannen kilometrin tuntivauhtia ja silti auto pysyy koko ajan lapasessa.

Peli on pohjimmiltaan hyvin simppeli, on vasen, oikea, jarru ja kiihdytys. Muuta ei tarjota. Jokaisesta hyvin suoritetusta ajosta palkitaan mitaleilla. Kilpa-ajomoodissa mitaleja saa päihittämällä koneen kuskien ajat, platform-kentissä pelaajaa palkitaan mahdollisimman vähistä mokista ja puzzle-kentissä mahdollisimman lyhyestä ajasta.  Mitalien lisäksi pelissä jaetaan krediittejä, joilla pääsee ostamaan uusia ratoja, autoja ja paloja editoriin. Ratoja on alusta lähtien ihan kiitettävästi ja pelaaja voi tehdä niitä lisää halutessaan.

Törmäily muihin autoihin on Trackmania DS:ssä täysi mahdottomuus, sillä pelaajan auto hulahtaa suoraan muiden autojen läpi. Moninpelissä se rassaa vähän, mutta toisaalta mokista ei voi syyttää kuin itseään.

Vaikka peli on simppeli, se on silti erittäin haastava. Jo ensimmäisissä kentissä saa taistella kultamitalinsa eteen. Pian sen jälkeen pelkkä maaliin pääseminen alkaa olla haaste. Usein jokainen rata vaatii useamman yrityksen ja vaikeimmillaan yritysten määrä voi valahtaa useisiin kymmeniin.

Nettipeliä vaille täydellinen

Käännös DS:lle on suhteellisen onnistunut. Musat ja efektit on siirretty sellaisenaan. Graafisesti peli näyttää mukiinmenevältä. Kenttäeditorikin on siirtynyt PC-versiosta lähes sellaisenaan, mikä on erinomainen saavutus.

Ainoastaan yksi tärkeä ominaisuus uupuu DS-versiosta. Trackmania DS:ssä ei näet ole lainkaan nettiominaisuuksia. Tämä tarkoittaa sitä, ettei pelistä löydy enkkalistaa saati pääse mittelöimään muita pelaajia vastaan. Tämä on tavallaan sääli, sillä nettipeli oli Trackmanian yksi parhaimmista ominaisuuksista. Kyse ei voi olla nettipelin mahdottomuudestakaan, onhan DS:lle julkaistu esimerkiksi oivan nettipelin tarjoava Mario Kart DS.

Trackmania on hyvä pienissä annoksissa nautittava taskuajelu. Se on puutteineenkin hyvä paikkamaan DS:n ajopelien aukkoa. Niitä kun ei ihan hirveästi ole tarjolla.

 

Tekijä: Firebrand Games
Julkaisija: Focus Interactive
Testattu: 1
Saatavilla: DS, PC
Pelaajia: 1, 2-4 pelaajaa lähiverkossa
Pelin kotisivu: www.trackmania.com/en/
Eric Hartin

 

Lue myös

A Vampyre Story (PC)

Banjo-Kazooie: Nuts & Bolts (360)

Buzz! Brain Bender (PSP)

Family Ski (Wii)

Korg DS-10 -taskusynterisaattori (DS)

Mirror’s Edge (PS3, 360)

Quantum of Solace: The Game (PS2, PS3, 360)

Sonic Chronicles: The Dark Brotherhood (DS)

Tomb Raider Underworld (PC, PS2, PS3, Wii, 360)