UUSIMMAT

Trauma Center: Second Opinion (Wii)

06.09.2007 14:25 Miikka Lehtonen

Viime vuonna ilmestynyt Trauma Center kuuluu Nintendo DS:n mielenkiintoisimpiin peleihin. Kukapa ei olisi joskus halunnut olla lääkäri? Mikä olisikaan parempi tapa leikkiä kirurgia kuin käsipeli DS:n kosketusnäytöllä? Mikä muukaan kuin Wii ja sen kahden kapulan ohjaussysteemi.

Trauma Center: Second Opinion on eräänlainen remix-versio DS-pelistä. Peruspeli on ennallaan, mutta Wii-kontrollit tuovat touhuun uutta meininkiä ja lisäsisältö on aina paikallaan.

Pelin tuntuvin uudistus on sen ohjausmekaniikka, joka ottaa täyden hyödyn Wiin kahdesta erikoisohjaimesta. Kaikessa yksinkertaisuudessaan Wiimote toimii kirurgin kätenä, kun taas valikoita käytetään peukalo-ohjaimen analogitikulla. Systeemi toimii, ainakin pääasiassa. Mukana on mainioita ideoita, kuten lasinsirpaleisiin ja muihin esineisiin tarttuminen puristamalla A- ja B-napit yhtäaikaisesti pohjaan, tai katkenneiden luunpalojen asettelu paikalleen Wiimotea pyörittelemällä.

Ainoana heikkoutena kontrolleissa on outo, ajoittainen ja epälooginen lepsuilu. Tikkejä ommellessaan voi välillä vetää ihmeellisiä zorro-koukeroita avohaavan lähettyville ja saada näin aikaan tikit, joista oltaisiin TYKSissäkin kateellisia. Toisinaan taas vaikka katkenneen luun asettaminen paikalleen vaatii millimetrin tarkkaa sijoitusta. Jonkinlainen välimaasto olisi paikallaan.

Leikkaussalia on vahvistettu myös defibrillaattorilla, eli kaikista sairaalasarjoista tutuilla sähkökapuloilla, joilla herätellään potilaita takaisin kuoleman partaalta. Sydämenpysähdyksiä hoidetaan tyrkkäämällä kumpikin ohjain yhtäaikaisesti potilaan rintakehään ja tämän jälkeen pysäyttämällä latausmittari oikeaan kohtaan. Tunnelma nousee ja hiki virtaa, kun käsi kädessä vanhan kehnon kanssa tanssiva potilas ei tunnu millään tokenevan.

Pelin lisäsisältö käsittelee kokonaan uuden kirurgin arkea. Naispuolinen kirurgi urakoi alkukantaisissa olosuhteissa paratiisisaaren kenttäsairaalassa. Välillä leikataan vaikka pilkkopimeässä, kun sähköt menevät poikki kesken elintärkeän operaation. Kakkosura on selvästi suunniteltu pelin veteraaneille, sillä haasteen taso on aiempaa kovempi, eikä Trauma Center ole alkujaankaan helppo peli.

Sen sijaan se on todella kiehtova peli. Trauma Center on noussut omalla ranking-listallani kohisten siitä lähtien, kun kuulin pelistä joitain vuosia sitten. DS-peli oli jo mainio tekele, mutta kosketusnäyttö tuntui silti hetkittäin liian pieneltä. Wiillä tätä ongelmaa ei ole, vaan peli pääsee TV-ruudulla vihdoin oikeuksiinsa. Pyyhkeitä tosin siitä, että peli ei tue virallisesti 16:9-laajakuvatilaa, vaan kuvaa pitää venyttää.

Trauma Center on kiistatta Wiin mielenkiintoisimpia pelejä ja ehdottomasti kokemisen arvoinen tekele. Sarjan veteraanien kannattaa punnita, tarjoavatko puoli tusinaa uutta leikkausta tarpeeksi vastinetta rahalle, jotta uusintaosto kannattaisi.

Tekijä: Atlus
Julkaisija: Atlus
Testattu: Wii
Saatavilla: Wii
Pelaajien lukumäärä: 1
Pelin kotisivu: http://www.atlus.com/tcso/index.html

Mistä löytyvät maailman tiukimmat lääkärit?

Vastaus Vastanneiden osuus tällä hetkellä
Kummelin Lääkärit Tulessa -sarjasta
50%
Tuho-osaston tohtori Cox on Äijä
0%
ER:n George Clooney hakkaisi kaikki
0%
Oikeista sairaaloista tietty
50%

Siirry takaisin kyselyyn