UUSIMMAT

Tulipahan pelattua: Captain Toad: Treasure Tracker on kuin 40 euroa maksava mobiilipeli

09.08.2018 10:00 | Tuukka Hämäläinen

Captain Toad: Treasure Tracker on jälleen yksi Switch-käännös Nintendon aiemmilta alustoilta. Lyhyistä puzzle-tasoista koostuva Treasure Tracker on toimiva peli, mutta liian tyyris, ja parhaimmillaan vain Switchin omalta näytöltä pelattuna.


Julkaisupäivä: julkaistu / Tekijä: Nintendo EAD Tokyo / Julkaisija: Nintendo / Saatavilla: Wii U, Nintendo 3DS, Nintendo Switch / Testattu: Nintendo Switch / Pelaajia: 1-2 / Ikäraja: K3 / Peliä pelattu arvostelua varten: 1 tunti 15 min


Nintendo Switchin suurin ongelma on yhä rajallinen pelivalikoima. Niinpä Nintendo onkin ottanut asiakseen tukea uutta alustansaa kääntämällä sille useampia vanhempia pelejään. Yksi tuoreimmista lisäyksistä on kesällä ilmestynyt Captain Toad: Treasure Tracker, joka julkaistiin alun perin Wii U:lle jo vuonna 2014. Nyt ilmestyneeseen Switch-versioon on tosin tehty jokunen taso uuttakin sisältöä.

Captain Toad: Treasure Tracker on perusteiltaan äärimmäisen yksinkertainen peli. Pelaaja ohjastaa Toadia tai Toadettea pienten tasojen läpi ja ratkaisee yksinkertaisia pulmia. Joka tasolta pitää saada tähti, mutta lisähaasteina voi kerätä jalokiviä, suorittaa lisähaasteita ja etsiä erillisessä minipelissä myös kullekin tasolle piilotettua Pixel Toadia.

Visuaalisesti ja äänimaailmaltaan Captain Toad on täyttä Nintendoa ylipirteästä musiikista lähtien. Peli myös näyttää oikein kelvolliselta, mutta grafiikat ovatkin yksinkertaiset, eikä peliltä kannata mitään uutta ja ihmeellistä odottaa. Lyhyesti sanottuna Captain Toad on juuri sellainen kuin Nintendon perheystävällisen puzzle-seikkailun kuvittelisikin olevan.

Puzzle-ratkonta on pelissä ihan viihdyttävää, eikä Captain Toad ainakaan ensimmäisen parinkymmenen tason aikana kohtaa mitään erityisen haastavia pulmia. Tasoissa on myös mukavasti vaihtelua, sillä ”perustasojen” ohella on välillä vuorossa boss-taistelu, välillä taas pikajuoksua tai jopa kevyttä FPS-räiskintää.

Perusasiat toimivat, mutta ongelmaton peli ei suinkaan ole. Treasure Trackerin tasot ovat välillä klaustrofobisen ahtaita ja toteutus muistuttaa pikemminkin mobiilipeliä. Toad myös lyllertää tavallisilla tasoilla vähän turhan hitaasti eteenpäin, ja tästäkin huolimatta tason voi usein läpäistä alle minuutissa.

Switchin omaa kosketusnäyttöä käytetään kivasti hyödyksi, sillä näyttöä koskettamalla voi muun muassa liikuttaa tietynlaisia esteitä, vähän samaan tapaan kuin Monument Valleyssa (2014). Mekaniikka kääntyy peliä vastaan tv-ruudulta pelatessa, sillä tällöin ohjaimella pitää osoittaa kursori oikeaan kohtaan ruutua, mikä toimii vähän kömpelösti. Captain Toadin seikkailut ovatkin parhaimmillaan konsolin omalla näytöllä.

Captain Toad: Treasure Tracker tarjoaa 64 perustasoa ja 18 bonus-tasoa, mutta tästä huolimatta noin 40 euron hinta on liian tyyris. Peli tuntuu enemmän edulliselta mobiilipeliltä tai minipelikokoelmalta, joka on tarkoitettu viihdyttämään muutaman minuutin kerrallaan. Vaikka perusasiat toimivat, voi sitä suositella vain niille Switch-pelaajille, jotka ovat jo tahkonneet läpi konsolin hittipelit.

CAPTAIN TOAD: TREASURE TRACKER

”Captain Toadin seikkailut viihdyttävät, vaikka pulmat ovat helppoja ja musiikista saa päänsäryn.”