UUSIMMAT

Tulipahan pelattua: Super Bomberman R on ylihinnoiteltu paketti, jota ei tunnu pelaavan kukaan ainakaan Xbox Onella

28.06.2018 20:51 | Tuukka Hämäläinen

35-vuotiaan Bomberman-sarjan uusin tulokas ei varsinaisesti tajuntaa räjäytä. Moninpelimoodit voisivat viihdyttää pidempään, mutta ainakaan Xbox Onella ei valitettavasti tunnu peliseuraa löytyvän.


Julkaisupäivä: julkaistu / Tekijä: Konami & Hexa Drive / Julkaisija: Konami / Saatavilla: PC, Xbox One, PlayStation 4 & Nintendo Switch / Testattu: Xbox One / Pelaajia: 1-8 / Ikäraja: 7 / Peliä pelattu arvostelua varten: 2 tuntia


Bomberman on yksi maailman vanhimpia pelisarjoja, ja viime vuonna sarjassa julkaistiin ensimmäinen uusi pääpeli yli vuosikymmenen tauon jälkeen. Super Bomberman R oli samalla yksi Nintendo Switchin julkaisupeleistä, ja nyt se on käännetty myös PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle.

Sarjan perusidean Super Bomberman R on säilyttänyt ennallaan. Tasot ovat pieniä labyrintteja, joissa avataan teitä ja tapetaan vihollisia pommien avulla. Osalla kentistä on myös useampia tasoja, liikkuvia lattioitta tai muita vaihtelua ja lisähaasteita tuovia ominaisuuksia. Graafisesti kokonaisuus on ihan mukiinmenevä, muttei tarjota mitään päräyttävää, ja kenttä- ja hahmosuunnittelussa voisi olla enemmän mielikuvitusta mukana.

Peruspeli toimii kuitenkin myös Xbox One -käännöksessä ihan mukavasti, vaikka ohjaustuntuma on välillä turhan liukas ja kuvakulma tuottaa ongelmia suuremmissa boss-taisteluissa. Ongelmaksi muodostuu Super Bomberman R:n pelisisältö.

Pelissä on kaksi osaa, Standard ja Grand Prix, joista jälkimmäinen saapui Switch-versioon myöhempänä päivityksenä. Standard-versio taas jakautuu Battle ja Story -moodeihin. Tarinamoodi on pelin varsinainen yksinpeli, joka tarjoaa 50 tason löyhästi tarinallisen pelipaketin. Battle ja joukkuemuotoinen Grand Prix ovat molemmat moninpelimoodeja, joissa voi pelata joko online-liigaa, ystäväpelejä tai paikallisia mittelöitä. Pelistä kerätyillä pisteillä voi myös lunastaa esimerkiksi uusia hahmoja pelinsisäisestä kaupasta.

Tarinaa Super Bomberman R:stä löytyy vain nimeksi.

Paha Emperor Buggler herättää henkiin viisi pahaa Bomberia, joita vastaan Bomberman Brothers (joista yksi on kuitenkin olevinaan nainen?) lähtee mittelemään viidellä eri planeetalla. Välivideot ovat kuin väkisin hauskoja aamupiirrettyjä, joissa animaatio ja ääninäyttely ovat tuskallisen kankeaa katsottavaa. Parasta tarinassa onkin, että videot voi huoletta ohittaa.

Yksinpeli ei valitettavasti kauan viihdytä, sillä kentät tarjoavat melko vähän vaihtelua. Story-moodista saa enemmän irti ainoastaan huippusuorituksiin pyrkimällä ja vaikeusastetta nostamalla, jos tulosten hiominen miellyttää.

Moninpeli voisi olla Super Bomberman R:n pelastus, mutta paikallista moninpeliä minulla ei ollut mahdollisuutta kokeilla, ja ainakin Xbox Onella peliseuran löytäminen osoittautui lähes mahdottomaksi. Kokeilin etsiä peliseuraa Battle- ja Grand Prix -moodeista muutamaankin kertaan ja eri kellonaikoihin, mutta onnistuin pelaamaan vain yhden kaksinpelitaistelun.

Tätä peliä ei siis ainakaan Xboxilla tunnu pelaavan kukaan.

Jos kotoasi löytyy useampi ohjain, voi Super Bomberman R tarjota hupia muutamaksi illaksi. Yksinpelinä se tuntuu kuitenkin lähinnä käsikonsolille sopivasti pikkupeliltä, joka viihdyttäisi parhaiten työmatkoilla. Lisäksi 39,99 euroa on aivan liian korkea hinta, kun verkkopelistäkään ei käytännössä pääse nauttimaan.

SUPER BOMBERMAN R

”Bombermanin uusi tuleminen on köyhä paketti, ellei peliseuraa satu löytymään.”