Uusimmat

Uncharted 2 -ennakko (PS3)

22.06.2009 14:35 Petteri Kaakinen

Uncharted: Drake’s Fortune oli yksi PlayStation 3:n ensimmäisen vuoden parhaista peleistä. Nykyisten nettiin kytkettyjen konsoleiden aikakaudella paketti ei kuitenkaan monien mielestä tarjonnut tarpeeksi vastinetta pelkällä yksinpelillään. Siksipä ei tulekaan yllätyksenä, että jatko-osa saa massojen painostuksesta myös moninpelin.

Moninpelitestin ennakkokokeilun perusteella vaikuttaisi onneksi siltä, ettei tämä ole pelkkä päälle liimattu turha lisäke, vaan tarkkaan mietittyä ja loppuun asti hiottua moninpeliviihdettä.

Uncharted 2:n betaversio tarjosi maistiaisia molemmista jatko-osan moninpelimuodoista. Tarjonnasta löytyy kolmelle pelaajalle tarkoitettu coop-yhteispeli ja kymmenen pelaajan kilpailullisemmat moninpelimittelöt. Hieman Resistance 2:n tapaan coop ei ole tarinan läpikäymistä ystävien kanssa, vaan sitä varten on tehty omat aarteenmetsästystehtävänsä, jotka tosin sijoittuvat yksinpelin ympäristöihin. Yhteistyö on pakollista, jos haluaa menestyä. Vihollisia tulee usein vähän joka puolelta, joten jos puolustus kusee yhdeltä sivulta, kaikki pelaajat ovat vaarassa. Coop on ainakin betassa puhdasta räiskintää ilman sen suurempia yhteistyötä vaativia puzzleja, mikä on harmi. Se ei tee siitä varsinaisesti huonoa, sillä se on viihdyttävää pelattavaa. Potentiaalia olisi kuitenkin enempäänkin.

Kilpailullinen moninpeli sisältää betassa perinteistä joukkuepohjaista tappojuhlaa sekä capture the flagin tapaista artefaktinmetsästystä. Tarjolla ei siis ole mitään kovin yllättävää pelimuotojen osalta, mutta Unchartedin normaaleja räiskintäpelejä ketterämmät hahmot tarjoavat omanlaisensa puitteet moninpelille. Kentistä löytyy useita tasoja, joille pelaajat voivat kiipeillä, mikä tarjoaa lukuisia oivia paikkoja strategisille väijytyksille betan kompakteissa ja hyvin rakennetuissa kentissä.

Tämän lisäksi CTF-pelimuodon artefaktia voi heitellä ympäriinsä, mikä mahdollistaa aarteen kopittelun joukkuetovereiden kesken. Kilpailullisemmatkin moninpelimuodot vaativat tiivistä yhteistyötä muiden kanssapelaajien kanssa, jos haluaa pärjätä. Ramboilulla tapattaa vain itsensä eikä edistä oman joukkueensa menestystä lainkaan.

Uncharted 2:n beta yllättää viimeistelyllään. Kaikenlaiset kehitysversioille tyypilliset hiomattomuudet loistivat poissaolollaan ja päivitykset ovat korjanneet niitä vähäisiäkin ongelmia. Nykyään verkkomatsit löytyvät enintään parissa minuutissa, eikä peliin pääseminen kestä yli kymmentä minuuttia. Betan perusteella on vaikea keksiä sen suurempia parannuksenaiheita, joten lopulliselle pelille jää lähinnä tehtäväksi tarjota beta-versiota enemmän samanlaista laadukasta sisältöä molempiin pelimuotoihin.

Kokeilun Uncharted 2:n moninpeli ei tule tarjoamaan mitään kovinkaan ennennäkemätöntä moninpelien saralla, mutta se korvaa omaperäisyyden puutteen olemalla sitäkin viihdyttävämpi. Vakuuttavien E3-esitysten jälkeen uskoisin yksinpelin olevan jatko-osankin tärkein puoli, mutta moninpelistä näyttäisi tulevan sille erinomainen lisä, jonka parissa viihtyy oman aikansa yksinpelin läpäisyn jälkeen.

 

Tekijä: Naughty Dog
Julkaisija: SCEE
Testattu: PlayStation 3
Saatavilla: PlayStation 3
Pelaajia: 1-10
Pelin kotisivu: Uncharted 2
Petteri Kaakinen

Lue myös

Bionic Commando (PS3, 360)

East India Company -laajennettu ennakko (PC)

Fat Princess –ennakko (PS3)

Ghostbusters (PS3, 360)

New Play Control! Pikmin 2 (Wii)

New Star Grand Prix (PC)

Rock Band 2 (PS2, PS3, Wii, 360)

UFC Undisputed (PS3, 360)