Wario Land: The Shake Dimension (Wii)

26.10.2008 13:00 | Markus Muhin

Siinä missä Marion tähdittämät kotikonsolipelit on usein suunniteltu ottamaan mahdollisimman paljon irti uusimmasta Nintendon koneesta ja sen kyvyistä, Wario-pelit ovat enemmänkin nojanneet nostalgiaan.

Uusin Wario Land: The Shake Dimension ei ole poikkeus, vaan pelin ulkoasu on silmiä hivelevää 2D:tä. Tavalliseen tapaan Warion seikkailussa kolikoiden ja aarteiden kerääminen on vähintään yhtä tärkeää kuin pistää pahiksille kapuloita rattaisiin.

Raha Yuretopiaa pyörittää

Tällä kertaa Warion apua kaivataan Yuretopia-maailmassa, jota paha Shake King –niminen piraatti uhkaa. Yuretopia on jaettu viiteen eri alueeseen jotka vuorostaan on jaettu eri kenttiin. Jokaisen alueen viimeisessä kentässä kohdataan loppuvastus.

Vaikka tarinantyngässä puhutaankin Yuretopian pelastamisesta, Warion pelissä aarteiden keräily nousee näkyvämmäksi. Rahan hamstraamista rohkaistaan, sillä jokaisesta alueesta täytyy ostaa kartta, ennen kuin uusia kenttiä pääsee koluamaan. Vaikka kartat ovat alussa suht halpoja, pelaaja voi jossain vaiheessa huomata koluavansa vanhoja kenttiä uudelleen kolikoiden toivossa. Rahat kun voivat käydä vähiin eikä uudelle alueelle pääse muuten.

Koska isot rahapotit ovat varsinkin vaikeimmissa kentissä piilotettujen jippojen takana, pelkkä kenttien läpäisy on tehty helpoksi. Pelaajan tulee vain seurata kylttien osoittamaa suuntaa, kunnes vastaan tulee isossa häkissä vankina oleva merfle-olento. Tämän vapautettuaan Warion on ehdittävä kahden minuutin sisällä takaisin kentän alkuun merflen opastamana. Ennen otusten vapauttamista kannattaakin huolella tutkia kaikki kentän osiot, jos haluaa pitää kukkaronsa pulskana.

Shake it!

Pelin erikoinen alaotsikko tulee Warion uudesta ravistuskyvystä jota käytetään ravistamalla Wiimotea. Kenttien eri puolille on ripoteltu pieniä ja isoja rahasäkkejä joiden sisällön saa ravistamalla niitä kunnes kaikki kolikot putoavat. Menetettyä elinvoimaa voi korvata ottamalla kiinni vihollisia ja ravistamalla, kunnes heidän taskuistaan tipahtaa Warion popsittavaksi pieniä tai isoja valkosipuleita.

Wiin liiketunnistukselle on pelissä muutakin käyttöä. Silloin tällöin vastaan tulee esimerkiksi kaivosvaunuja tai rakettialuksia joita käytetään ohjainta kallistelemalla. Vedenalaisissa kentissä pelaaja ohjaa sukellusvenettä ahtaiden, vihollisten täyttämien onkaloiden läpi. Ahtaat ja hankalat vesikentät ovatkin pelin heikointa antia.

Suuri osa Wario Land: The Shake Dimensionin saamasta ennakkomainostuksesta johtuu epäilemättä pelin hienosta 2D-grafiikasta, eikä syyttä. Yksityiskohtaisia, piirrettyjä taustoja pitää silloin tällöin jäädä oikein ihailemaan. Varsinkin tällaiselle peliveteraanille grafiikka tuo mieleen monia lämpimiä muistoja muun muassa Super Nintendon ajoilta.

The Shake Dimension on kaiken kaikkiaan oikein mukava ja hienon näköinen tasohyppely, josta löytyy myös omaperäisyyttä. Ehdottomasti yksi tämän vuoden parhaita Wii-pelejä.

 

Tekijä: Good-feel
Julkaisija: Nintendo
Testattu: Nintendo Wii
Saatavilla: Nintendo Wii
Pelaajia: 1
Pelin kotisivu: Wario Land: The Shake Dimension

 

Lisää aiheesta

Nintendo julkaisi videokuvaa Wiin uudesta Wario-seikkailusta

Wario Land: The Shake Dimension -ennakko (Wii)

Wawawawario rikkoi YouTuben!

Lue myös

FIFA 09 (PS3, Xbox 360)

Fire Emblem: Radiant Dawn (Wii)

LocoRoco 2 -ennakko (PSP)

Spore (PC)

Star Wars: The Force Unleashed (PS2, PS3, Wii, 360)

Super Smash Bros. Brawl (Wii)

Muropaketin uusimmat