Wario: Master of Disguise (DS)

04.10.2007 11:37 | Markus Muhin

Warion tähdittämiin peleihin on viime aikoina kuulunut lähinnä ongelmanratkontaa, joten on aikakin lähettää Wario seikkailemaan vaihteeksi perinteisessä tasohyppelyssä. Wario: Master of Disguisessa tämä kuulun putkimiehen vastapaino etsii aarretta apunaan erilaisia valeasuja tarjoava taikasauva.

Warion debyytti DS:n tasoloikkapuolelle osoittautuukin mainioksi yhdistelmäksi uutta ja vanhaa.

Sauva vaihtaa omistajaa

Pelin tarinantynkä sinkoaa vauhtiin kun Wario varastaa Silver Zephyr –tv-sarjan päätähdeltä, mestarivaras Kreivi Cannolilta, omistajansa muotoa muuttavan taikasauvan. Taikasauvan avulla Wario säntää etsimään aarteita tv-sarjan maailmasta. Sauva tarjoaa Warion käytettäviksi useita erilaisia asuja, joista kullakin on jokin erityiskyky. Esimerkiksi mestarivaras-asussa Wario voi loikata todella pitkiä hyppyjä. Astronautti-Wario puolestaan ampuu sädepyssyllä ja merirosvo-Wario voi purjehtia pienellä veneellään.

Ehkä omaperäisin on kuitenkin taiteilijan asu, jota käyttämällä Wario voi luoda tyhjästä uusia asioita piirtelemällä stylus-kynällä kosketusnäytölle. Esimerkiksi neliön piirtämällä Wario luo kivilohkareen, jonka päältä hän voi loikata muutoin luoksepääsemättömiin paikkoihin.

Kaikki valeasut eivät ole käytössä pelin alussa, vaan niitä löytää seikkailun edetessä erilaisista arkuista. Mutta ennen asun saamista pelaajan on suoritettava arkussa oleva, kosketusnäytöllä työstettävä ongelmanratkontatehtävä. Tämä voi olla vaikkapa numeroiden yhdistelyä viivalla  tai taivaalta putoilevien tavaroiden sijoittelua oikeille paikoilleen.

Astronautista merirosvoksi

 Useamman puvun saatuaan voi niitä vaihtaa tekemällä kosketusnäytöllä tietyn liikkeen. Esimerkiksi taiteilija-Warion asun saadakseen piirretään Warion viereen taulu. Astronautti-asu tupsahtaa päälle piirtämällä Warion pään ympärille malja.

Seikkailun aikana koettavat tasot ovat isoja ja erityisesti ongelmanratkonta-tehtävineen  pitkiä. Wario joutuu luovimaan tietään ulos muun muassa risteilyalukselta sekä yöllisestä museosta. Pelinäkymässä tason yläosa näkyy ylänäytöllä ja alaosa kosketusnäytöllä, mikä luo mukavaa avaruuden tuntua. Kertaalleen läpäistyille tasoille voi palata myöhemminkin, jos pelaaja haluaa kerätä aiemmin tavoittamattomiin jääneet aarteet.

Aarteita sekä valeasuja sisältävien arkkujen lisäksi tasoilta löytyy myös monimutkaisempia, vedä vipua täällä, ovi avautuu toisaalla –tyyppisiä tehtäviä. Luonnollisesti tasoilta löytyy alueita, joiden läpi pääsee vain käyttämällä tiettyä asua sen mukana tuomine kykyineen.

Muistojemme grafiikat

MoD:n grafiikka on hienoa, piirrosmaisen värikästä 2D:tä, joka tuo mukavasti mieleen vanhat hyvät 16-bittisen kauden tasoloikkapelit.

Ohjaaminen pelissä on yksinkertaisesti ja fiksusti toteutettu. Wario liikkuu ja hyppää sekä nuolinäppäimiä että ABXY-näppäimiä käyttämällä, jolloin käsien asentoa voi halutessaan vaihdella. Tämän voisi kuvitella myös helpottavan vasenkätisten pelaamista. Ainoastaan valeasujen vaihtelu piirtämällä erilaisia muotoja styluksella on välillä hieman hankalaa, varsinkin kun erilaisia asuja alkaa kertyä monta. Tällöin saattaa joutua piirtämään useita kertoja, ennen kuin Wario vaihtaa haluttuun asuun.

Wario: Master of Disguise on mainio lisä DS:n tasoloikkavalikoimaan. Se on hauska ongelmanratkonnalla maustettu, mutkattomalla ohjauksella varustettu tasoloikka, johon erilaiset valeasut tuovat mukavasti vaihtelua. Nostalginen grafiikka on kuin karkkia silmille.

 

Tekijä: Suzak
Julkaisija: Nintendo
Testattu: Nintendo DS
Saatavilla: Nintendo DS
Pelaajia: 1
Pelin kotisivu: http://wario.nintendods.com/

Muropaketin uusimmat