UUSIMMAT

Williams Pinball Classics (PS3, Wii, Xbox 360)

11.10.2011 20:00 | Eric Hartin

Tekijä: Farsight Studios
Julkaisija: System 3
Testattu: Xbox 360
Saatavilla: PlayStation 3, Wii, Xbox 360
Pelaajia: 1, 2-4 (samalla koneella)
Pelin kotisivu: Williams Pinball Classics
Arvostelija: Eric Hartin

Oletettavasti kaikki lukijat tietävät flipperin historian, millaisia pelejä ne ovat sekä sen, ettei niitä ole enää ihan kauheasti ihmisten ilmoilla.

Joten pikasummaus: tässä on kolmetoista erittäin taitavasti käännettyä flipperipöytää pelattavaksi kotikonsoleilla. Konsoliflipperöinti ei ole aivan sama juttu kuin pisteistä kisaaminen lähipelihallissa, mutta tätä lähemmäksi oikeaa asiaa ei välttämättä enää pääse joka paikassa.

Williams Pinball Classics sisältää kasan oikeita pöytiä, jotka on virtualisoitu kotikoneelle. Vaihtelua löytyy kiitettävästi: joissakin pöydissä saa ison kasan pisteitä yrittämättä, toisissa peli kestää ensimmäisillä kerroilla hädin tuskin minuutteja. Mikäli pelkkä flipperöiminen ei riitä, sisältää paketti kasan lisähaasteita kyytipojaksi. Pystytkö esimerkiksi rikkomaan jokaisen pöydän ennätyksen rajatulla pallomäärällä? Se on yllättävän haastavaa, sillä mokatessaan joutuu palaamaan ensimmäiseen pöytään.

Halutessaan pöytiä voi pelata ihan sellaisenaankin, joskin jotkut pöydät vaativat virtuaalikrediittejä. Pelaajalle annetaan niitä kasa heti pelin alkaessa, mutta niitä voi myös kerätä tekemällä pöytäkohtaisia haasteita. Kun on haasteita suorittamalla saanut tarpeeksi krediittejä kasaan, voi pöydän ostaa ihan vapaaseen käyttöön ja krediittivaatimus poistuu.

Tämä on allekirjoittaneen mielestä hyvä kompromissi. Pääsen pelaamaan jokaista pöytää heti, mutta toisaalta pöydissä olevat haasteet ovat sen verran mielekkäitä ja mahdollisia, että huonompiakin pöytiä pelaa ihan mielellään niiden takia.

Flipperiklassikoiden nettisisältö on suhteellisen nuivaa, mutta sentään pistetilastot löytyvät. Kaverille pääsee siis kehuskelemaan, että on todellakin saanut 50 miljoonaa Funhousessa. Muunkinlaiset nettiroseet olisivat toki kelvanneet, mutta se tärkein on tässä. Samalta koneelta pääsee toki pelaamaan moninpeliä kaikkiaan neljän pelaajan voimin ns. turnausmoodissa.

Muuten pelin sisällöstä ei ole oikein mitään valittamista. Se tuntuu, tuoksuu ja kuulostaa flipperiltä. Ruudunpäivitys ei tipu kertaakaan alle 60 kuvaan sekunnissa, joskaan eipä tässä mitään kovin vaativaakaan graafista vääntöä ole.

Siinäpä Williams Pinball Classics. Pätevää flipperiä, josta ei ole mitään pahaa sanottavaa. Budjettihintaisena sitä voi suositella lämpimästä flipperien ystävälle, ellei sitten autotallista löydy entuudestaan ehtaa laitetta.

 

Lue myös

Battlefield 3 -yksinpeliennakko (PC, PS3, Xbox 360)

Crimson Alliance (Xbox 360)

Deus Ex Human Revolution: The Missing Link -ennakko (PC, PS3, Xbox 360)

Dream Trigger 3D (3DS)

Experience 112 (PC)

FIFA 12 (PC, PS3, Xbox 360)

Islands of Wakfu (Xbox 360)

Star Fox 64 3D (3DS)