Uusimmat

WRC 6 vie taatusti maaliin, joskaan ei korkeimmalle pallille (PC, PS4, Xbox One)

26.10.2016 14:00 Matti Leinonen

WRC 6Tekijä: Kylotonn
Julkaisija: BigBen Interactive
Testattu: PC Windows 7 64-bit, AMD Phenom x4 960t, Radeon R9 280
Saatavilla: PC, PlayStation 4, Xbox One
Laitevaatimukset: PC Windows 7 64bit tai uudempi, Intel Core i3 tai Phenom II x2, GeForce GTX650, 20 Gt kiintolevytilaa
Pelaajia: 1, 2-8 (samalla koneella, internetissä)
Pelin kotisivu: http://www.wrcthegame.com
Arvostelija: Matti Leinonen

wrc6_arv_035

 

Rallikaahailijoita on hellitty viime aikoina usealla rallittelupelillä. Maan mainio Dirt Rally jyräsi listan kärkipäähän ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen, ja moninkertaisen rallin maailmanmestarin nimikkopeli Sebastien Loeb Rally Evo antoi mahdollisuuden astua mestarin ajokenkiin. Listan jatkoksi saapuu virallinen ralli, WRC 6.

WRC-sarja on kulkenut pitkän tien, aina PS2-aikakaudesta lähtien, ja ollut heittopussina useamman studion välillä. Nyt tekijävastuuseen on joutunut ranskalainen Kylotonn. Koska kyseessä on virallinen rallipeli, kuljettajat ja tallit ovat kaikki oikeita. Ajettavaksi löytyy siis muun muassa M-Sportin Ford Fiestaa ja Volkswagenin ratin takana myhäilee Jari-Matti Latvala. Mukana on kaikki 14 osakilpailua kaudelta 2016, ja jokaisesta osakilpailusta löytyy 3-6 erikoiskoetta. Autovalikoima on melko suppeahko, tosin johtuu siitä että rallin MM-sarjassa on mukana vain kourallinen autovalmistajia.

WRC 6

WRC 6

”Sata vasen, kaks oikee, taittuu”

Pelimuodot ovat pyhässä yksinkertaisuudessaan simppelit. Rallittelua yksin yhden erikoiskokeen tai  kokonaisen kauden verran tai netissä muiden riesana. Wanha kunnon jaettu ruutu kaverin kanssa löytyy, samoin enimmillään kahdeksalla pelaajalla toimiva hot seat, jolla kelpaa vuorotella Ouninpohjalla.

WRC 6:n uramoodi on mukavasti toteutettu. Heti uran alkuun et pääse Latvalan tallikaveriksi vaan eteen lyödään muutama sopimustarjous Junior WRC-sarjan talleilta. Menestys tuo ylemmän sarjan tallien korviin kantautuvaa mainetta ja postilaatikkoon eksyy uusia sopparitarjouksia.

Talleilla on eri tyyppisiä toiveita kuljettajalleen. Yksi talli haluaa kuskin käsittelevän autoa silkkihansikkain, kun taas toinen tiimi käskee antamaan lenkkaria niinkuin huomista ei olisi. Autosta ei väliä, ylittäköön maaliviivan vain pelkät renkaat ja kuskin penkki, kunhan voittoja ropisee.

WRC 6

WRC 6

”Ei taitu!”

Audiovisuaalisia makuhermoja kisaaminen ei juurikaan kutita. Äänet rajoittuvat renkaiden alla ropisevaan soraan ja kartturin ääneen, jota säestetään moottorin pörinällä. Autot näyttävät upeilta ja kuulostavat juuri siltä kun ralliauton pitääkin. Ohjattavuus oli aluksi suuresti aliohjautuvaa, mutta asetuksia selaamalla auto alkoi jopa kääntymään mutkissa. Padilla pelattavuus on alkukankeuden jälkeen sujuvaa.

Vauriomallinnus antaa reilusti anteeksi, vaikka toimiikin hieman oudosti. Tien varrella oleva lippusiima saa joskus konepeltiä ja lokasuojaa mutkalle. Ohjaus voi porsia kolaroinnin jälkeen, jarrut katoilevat ja jopa auton sähköjärjestelmät voivat vaurioitua, aiheuttaen sen että kartturin höpinät eivät perille asti pääse. En kuitenkaan saanut autoa keskeytyskuntoon, eli Dirt Rallyn kaltaisia yksi kolhaisu puuhun ja puolet autosta romuna-tilanteita ei vastaan tule.

WRC 6

WRC 6 ei palkintopallin ykkössijaa tavoita. Vauhdin tunne ei kasva samanlaiseksi kuin Dirt Rallyssa. Mutta jos pelihyllyyn on pakko saada se virallinen rallikaahailu oikeiden kuskien ja autojen kera, ei WRC 6:ta voi ohittaa. Vaikka se ei tarjoa suurempia yllätyksiä, niin homma hoituu Gardemaisterimaisen tasaisesti, eli auto pääsee aina maaliin, vaikka pelaaja ei pääsisikään palkintopallille.

 

 

Lisää aiheesta

WRC 5 (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

WRC: FIA World Rally Championship 4 (PC, PS3, PSV, Xbox 360)

WRC FIA World Rally Championship (PC, PS3, Xbox 360)

WRC Rally Evolved (PS2)

WRC 3 (PS2)

Wiikon wanha: Colin McRae Rally – Niin Hyvää Soraa

DiRT Rally nappaa kevyesti rallipelien kuninkuuden (PC)

Sebastien Loeb Rally EVO takkuilee kohti rallipelien kuninkuutta (PC, PS4, Xbox One)