UUSIMMAT

You’re in the Movies (360)

13.03.2009 18:05 | Simon Elo

Sonyn PlayStationilla on vuosikausia heiluttu EyeToy-kameran edessä ja pidetty hauskaa eriskummallisten minipelien parissa. Microsoft yrittää tuoda samaa menestyskonseptia Xbox 360:lle elokuvapeli You’re in the Moviesilla.

Pelin idea on mainio – pelaa porukalla niitä paljon puhuttuja hauskoja minipelejä, näyttele, kilpaile pisteistä ja katso lopuksi tekemänne temput juonellisen elokuvatrailerin muodossa. Kamerana käytetään mukana tai erikseen saatavaa Xbox Live Visionia.

 

Ongelmakohtia

Paperilla kaikki on siis kunnossa, mutta toteutus tökkii ja pahasti. Jo pelkkä valmistelu vie runsaasti aikaa, kun on säädeltävä kameraa, huoneen valaistusta ja taustaa. Ensimmäisellä kerralla pelaamisesta ei tullut mitään, koska minun kuvani kamerassa oli aina kuin reikäjuustoa. Se latistaa vahvasti siellä olon tunteeseen perustuvaa kokemusta.

Toisella kerralla taustana oli täysin valkoinen seinä ilman häiritseviä esineitä, mikä paransi kameran tilannetta selvästi. On kuitenkin kohtuutonta vaatia pelaajilta niin ideaaleja tiloja, kun kyseessä on massamarkkinoille tarkoitettu tuote. Kaikilla ei ole mahdollista heittää vihreää kangasta taakse tai tasaväristä taustaa.

Kun päästään vauhtiin

Kun varsinainen peli on pitkien alkuvalmistelujen jälkeen saatu käyntiin maksimissaan neljän pelaajan voimin, huomaa miksi projektia ylipäätään lähdettiin toteuttamaan. Vuorotellen suoritettavat minipelit ovat hullunkurisen huvittavia aina apinoiden nuijimisesta hulavanteen maaniseen pyörittämiseen.

Kaikille tulee pelaamisesta iloinen mieli, jos vain heittäytyy mukaan hupsuun elokuvantekoon. Lopuksi katsotaan porukalla video, jossa tehdyt temput ja pienet näytellyt kohtaukset toimivat elokuvatrailerin osana.

Tehtävää löytyy useasta genrestä kauhusta sci-fiin ja saavutukset ovat myös mukavaa kerättävää. Vaikka mukana ei ole kaivattua nettipelimahdollisuutta, You’re in the Movies kaatuu vain ja ainoastaan onnettomaan toteutukseensa. Kameran kuvan voi saada tyydyttäväksi, mutta se ei koskaan vastaa pressikuvia tai pelin valmiita hahmoja, jotka ovat käytössä jos mukana ei ole täyttää neljää ihmispelaajaa.

You’re in the Movies on toimiessaan nautinnollinen peli, joka ei koskaan saavuta täyttä potentiaaliaan. Tällaisille tapauksille kaipaisi rutkasti ryhdistettyä jatko-osaa, mutta valitettavasti sellaista emme tässä tapauksessa todennäköisesti näe.

 

Tekijä: Zoe Mode
Julkaisija: Codemasters/Microsoft
Testattu: Xbox 360
Saatavilla: Xbox 360
Laitevaatimukset: Xbox 360
Pelaajia: 1-4 samalla koneella
Pelin kotisivu: www.xbox.com/fi-FI/games/y/yitm
Simon Elo

 

Toinen mielipide

You’re in the Movies kärsii oikeastaan samasta asiasta kuin PlayStationien EyeToy-pelit: se on hupaa aikansa mutta ryytyy sitten. Kameran edessä pelehtiminen vaatii niin kliinisen taustan ja hyvän valaistuksen, että harvemmassa kodissa sellaista löytyy.

Pelaaminen itsessään vaatii tilaa mutta on ihan hauskaa puuhaa. Kameran edessä vuorottelu ja ohjeiden mukaan heiluminen on helppoa – ja tarjoaa hupaa niin pelaajille kuin sivustakatsojillekin. Pelaajilla on tietysti oltava reilusti huumorintajua ja kykyä nöyryyttää itseäänkin. Ja kaiken sen hassun puuhailun jälkeen valmiin elokuvan katsominen on yllättävän hauskaa. Tapa miten peli nappaa toimintavaiheessa kuvatun videon ja paiskaa sen ihan erilaiseen kontekstiin lopullisessa filmissä saa naurun raikamaan taivaisiin saakka. Meno on tällöin ihan vilpittömän lystiä.

Kiva bilepeli – mutta vaatii pitkäjänteisyyttä ja keskittymistä. Ei ihan jokapojan tai -tytön, saati jokabileen viihdettä.

Jukka O. Kauppinen

Aitoja, karmivia tilannekuvia pelaamisesta

Lue myös

Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena -ennakko (PC, PS3, 360)

Fable II: Knothole Island (360)

Grand Theft Auto IV: The Lost and Damned (360)

Halo Wars (360)

Patapon 2 (PSP)

Silent Hill: Homecoming (PC, PS3, 360)

Sonic Unleashed (360, PS3, Wii)

Warhammer 40K: Dawn of War II (PC)

 

Keskustelu

Taitaa olla vähän kännissä noi jätkät/tytöt!

todiste: katso vika kuva

Muropaketin uusimmat