Pelien ääninäyttelijöiden lakko päättyy – Osa vaatimuksista toteutui

26.09.2017 20:43 | Muropaketin toimitus

Viime vuonna lakkoon ryhtyneet videopelien ääninäyttelijät ovat saaneet alustavan sopimuksen aikaan pelikehittäjien kanssa. Näyttelijät saavat jatkossa bonuksia palkkoihinsa sekä paremmin tietoa projekteista.

Kuten aikanaan kerroimme, ryhtyivät videopelien ääninäyttelijät lähes vuosi sitten lakkoon parantaakseen palkkaustaan, työehtojaan ja työturvallisuuttaan. Nyt Kotaku raportoi, että lakko on viimein ohi.

Kahden ammattiliiton, SAG:n ja AFTRA:n ääninäyttelijät ovat lakossaan boikotoineet 11 peliyhtiötä, joiden kanssa on saatu aikaan alustava sopimus viime lauantaina. Lakkoilleet näyttelijät eivät saaneet läpi kaikkia vaatimuksiaan, mutta merkittäviä parannuksia on saatu aikaan.

Kotakun mukaan ääninäyttelijät saavat nyt esimerkiksi uudenlaisen palkkabonuksen, joka perustuu kutakin peliä varten tehtyihin äänityssessioihin ja niiden lukumäärään. Lisäksi näyttelijöiden on luvattu saavan entistä paremmin tietoa projekteista etukäteen, mikä on ollut suuri ongelma menneisyydessä. Nyt peliyhtiöt joutuvat paljastamaan näyttelijöille pelien koodinimet ja genret, sekä esimerkiksi tulevatko pelit sisältämään väkivaltaa, seksuaalista sisältöä tai rasistista kielenkäyttöä.

Lakko ehti johtaa ääninäyttelijöiden korvaamiseen ainakin muutamissa peleissä. Kuten kesällä kerroimme, esimerkiksi Life is Strange: Before the Storm -episodipeli (2017) sekä Resident Evil 2:n (1998) uusintaversio jäivät vaille keskeisistä rooleista tunnettuja ääninäyttelijöitä.

Muropaketin uusimmat