Uusimmat

Pelikeräilijän yllättävä löytö: NES-pelikaseteissa on salakuljetettu huumeita

13.04.2018 13:13 Muropaketin toimitus

Tony Webster / Wikimedia Commons

Yhdysvaltalainen pelikeräilijä löysi Euroopasta tai Australiasta tuodun NES-pelikasetin sisältä vanhoja huumepakkauksia.

Nintendon klassisen NES-konsolin pelit ovat suosittuja keräilykohteita, eivätkä yleisimmät ole mitenkään hinnalla pilattuja. Aina vanhoja pelejä ostaessaan ei tietenkään olla varma, mistä lopulta maksaa, mutta pelikeräilijä Julian Turner huomasi tehneensä äskettäin tavallistakin oudommat kaupat.

Kotaku kertoo, että pelikeräilijä osti hiljattain kaksi NES-peliä kirpputorilta Yhdysvaltain Georgiassa. Kotona hän kuitenkin huomasi, että Rollergames ja Golf -pelien kasetit olivat tavallista painavammat, ja ensiksi mainittu oli lisäksi PAL-versio, joita myytiin aikanaan Euroopassa ja Australiassa. PAL-versiot ovat siis luonnollisesti harvinaisia Yhdysvalloissa.

Kun Turner sitten avasi kasetit, löysi hän neljä tiivistä muovipakkausta. Pakkaukset avattuaan hän soitti poliisille, sillä niistähän löytyi vanhoja huumeita. Toistaiseksi ei ole tarkempaa tietoa siitä, mitä huumetta pakkaukset tarkkaanottaen sisälsivät.

Turner teki kuitenkin pian internetistä myös toisen löydön: muuan toinen keräilijä on taannoin löytänyt NES-pelin kotelosta 5000 dollaria taiteltuina seteleinä. Myös rahat löytyivät NES:n klassikkopeli Golfin (1984) kotelosta.

Tämän perusteella näyttää mahdolliselta, että NES-pelikasettien sisällä on aikanaan salakuljetettu sekä huumeita että rahaa. Saa nähdä, löytyykö vielä muidenkin pelikeräilijöiden kokoelmista vastaavia yllätyksiä.