Pelikuulokkeiden valmistajat paljastivat, toimivatko nykyiset pelikuulokkeet PlayStation 5:n ja Xbox Series X:n kanssa

14.09.2020 15:38 | Muropaketin toimitus

HyperX, Razer, Astro ja SteelSeries ovat paljastaneet, toimivatko PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle ostetut pelikuulokkeet myös seuraavan sukupolven konsoleiden kanssa.

Ensinnäkin sekä Xbox Series X ja S että PlayStation 5 -konsoleista löytyvät 3,5 millimetrin audioliitännät, joten kaikki tavallisella kuulokeliitännällä varustetut pelikuulokkeet tulevat toimimaan ilman ongelmia molemmilla konsoleilla. Aiheesta kertoi The Verge.

Lisäksi kaikkien valmistajien edustajat kertoivat, että Xbox One -kuulokkeet toimivat pääsääntöisesti Xbox Series X:llä ja Xbox Series S:llä ilman ongelmia. Kuulokkeet vaativat korkeintaan firmware-päivityksen, mutta suuri osa kuulokkeista toimii ilman mitään ylimääräisiä temppuja.

PlayStation 5:n tapauksessa vaikuttaa siltä, että edes valmistajat eivät ole vielä aivan varmoja, kuinka PlayStation 4 -kuulokkeet toimivat PlayStation 5:n kanssa. USB-liitintä hyödyntävien kuulokkeiden pitäisi toimia pääosin PlayStation 5:n kanssa, mutta esimerkiksi SteelSeriesin Pro Wireless -kuulokkeiden tapauksessa peliäänten ja puheluäänten välisen äänenvoimakkuuden säätely ei näillä näkymin enää onnistu.

Esimerkiksi Astron A50 -kuulokkeiden omistajien täytyy puolestaan ostaa uusi adapteri, jotta kuulokkeet toimivat PlayStation 5:n kanssa. Ongelmia voi tulla myös niiden kuulokkeiden kanssa, jotka ovat hyödyntäneet TosLink tai S/PDIF -liitäntöjä.