Uusimmat

Pelimaailmaan kohdistuvat tappouhkaukset leviävät – E3-messujen tulevaisuus vaarassa

06.08.2019 16:59 Muropaketin toimitus

Pelialan ammattilaiset ovat joutuneet tappouhkauksien kohteeksi massiivisen tietovuodon takia. Tietomurrolla saattaa olla raskaista seurauksia, sillä E3-messujen järjestäjät voivat saada kymmenien miljoonien sakot.

Massiivinen E3-tietomurto paljasti tuhansien yksityistiedot, ja se on altistanut pelialan ammattilaiset tappouhkauksien kohteeksi.

Murron kohteeksi päätynyt E3-sivusto piti sisällään yli 2 000 henkilön yhteystiedot, jotka eivät rajoitu vain pelijournalisteihin. Myös tubettajien, pienempien sisällöntuottajien ja pelianalyytikoiden henkilökohtaiset yksityistiedot päätyivät julkisuuteen.

Yksityinen E3-osallistujalista luotiin, koska sen ansiosta peliteollisuuden toimijat pystyvät olemaan yhteydessä pelijournalisteihin ja sisällöntuottajiin.

Peliteollisuuden keskusjärjestö Entertainment Software Association (ESA) pitää tietomurron syynä verkkosivun heikkoa turvallisuutta. Julkisuuteen päätyneiden yksityistietojen leviäminen on aiheuttanut siinä oleviin henkilöihin kohdistuvia tappouhkauksia, uutisoi CCN-sivusto.

E3-messujen tulevaisuus on uhattuna, sillä Euroopan unionin yleisiä tietoturva-asioita valvova General Data Protection Regulation -virasto (GDPR) saattaa reagoida tilanteeseen tiukasti. E3:n järjestäjiä voi odottaa jopa kymmenien miljoonien eurojen sakot.

6.8.2019 klo 19.19: Korjattu oikea lähde uutiseen, kiitos tarkkasilmäisen lukijan.