Uusimmat

Pelimaailman legenda Hideo Kojima saa huomattavan tunnustuksen Ison-Britannian elokuva-akatemialta

28.02.2020 08:46 Muropaketin toimitus

Metal Gear -sarjan luojana tunnettu Hideo Kojima saa BAFTA Fellowship -palkinnon, joita on jaettu vasta kouralliselle pelikehittäjiä.

Ison-Britannian elokuva- ja televisioakatemia jakaa jälleen pelipalkintoja huhtikuun alussa, ja tänä vuonna BAFTA on päättänyt myöntää merkittävän tunnustuksen japanilaiskehittäjä Hideo Kojimalle (kuvassa oikealla). Eurogamer kertoo, että Kojima saa BAFTA Fellowship -palkinnon, jota on jaettu pelikehittäjille vasta vuodesta 2007 alkaen.

Aiemmin BAFTA Fellowshipin ovat saaneet esimerkiksi Super Marion luoja Shigeru Miyamoto, Atarin perustaja Nolan Bushnell, Valve-pomo Gabe Newell sekä Rockstar Games -pelistudio. Kojima liityy siis melkoisten konkareiden joukkoon.

Kojima kertoo olevansa erittäin otettu kunniasta.

”Haluaisin kiittää kaikkia, jotka ovat tukeneet  minua vuosien varrella”, Kojima kiittelee. ”Jatkan omistautumistani uusille ja innovatiivisille tavoille, jotka ajavat pelattavan viihteen maailmaa eteenpäin.”

Kojima tunnetaan erityisesti Metal Gear ja Metal Gear Solid -pelien luojana ja pääkehittäjänä. Hänen viime syksyllä julkaistu kunnianhimoinen toimintapelinsä Death Stranding jakoi jonkin verran mielipiteitä, mutta esimerkiksi Muropaketin arviossa se sai täydet pisteet.

Jää nähtäväksi, palkitaanko myös Death Strandingia BAFTA-palkinnoilla. Gaalan ehdokkaat julkistetaan ensi viikolla.

Muropaketin uusimmat