Uusimmat

Pelisivusto: Useat lähteet vahvistavat, että PlayStation 5:ttä saadaan vielä odottaa

11.04.2018 10:20 Muropaketin toimitus

Viime viikolla levinnyt huhu siitä, että PlayStation 5 saattaisi ilmestyä jo tänä vuonna, vaikuttaa olevan täysin tuulesta temmattu.

Viime viikolla pelimediassa liikkui epämääräinen huhu, jonka mukaan PlayStation 4 -konsolin seuraaja näkisi päivänvalon jo tänä vuonna. Maanantaina kerroimme kuitenkin analyytikko Michael Pachterin uskovan, että Sonyn uusi konsoli ilmestyisi todennäköisesti vasta vuonna 2020. Nyt myös pelisivusto Kotaku on saanut käsiinsä vastaavia tietoja.

Kotakun toimittaja kertoo keskustelleensa useiden pelikehittäjien kanssa, ja vain kaksi on todennut tietävänsä mitään tarkempaan Sonyn seuraavasta konsolista. Nämä kaksi pitivät epätodennäköisenä, että konsoli ilmestyisi vielä vuosina 2018 tai 2019. Molemmat tosin korostivat, että suunnitelmat voivat aina muuttua, etenkin jos kilpailijat julkistavat jotakin merkittävää.

Useat pelikehittäjät, jopa Sonyn omien studioiden työntekijät, kertoivat pelisivustolle, ettei heitä ole tiedotettu PlayStation 5:stä. Tämä näyttää vahvistavan sen, ettei konsolia missään nimessä olla julkaisemassa vielä tänä vuonna. Jos julkaisu olisi niin lähellä, olisi konsolista varmasti annettu tarkat tiedot ainakin PlayStationin omille studioille, ja uudelle alustalle oltaisiin jo hyvää vauhtia tekemässä pelejä.

Vuonna 2013 ilmestynyt PlayStation 4 on myynyt 76,5 miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti, ja se on tällä hetkellä konsolimaailman kiistaton kuningas. Voisi kuvitella, ettei Sonylla ole mitään kiirettä seuraavalle konsolisukupolvelle, kun nykyisenkin konsolin eri mallit käyvät vielä hyvin kaupaksi.