Pelistudio haastoi 14-vuotiaan lapsen oikeuteen videopelissä huijaamisesta – äiti suuttui

27.11.2017 14:32 | Muropaketin toimitus

Fortnite Battle Royalea kehittävä Epic on haastanut 14-vuotiaan huijarin oikeuteen. Lapsen äiti ei ollut asiasta mielissään.

Aiemmin uutisoimme, kuinka Fortnite Battle Royalea kehittävä Epic Games päätti ottaa kovat keinot käyttöön ja aloitti huijaamisesta syytettyjen yksityishenkilöiden haastamisen oikeuteen. Nyt Epicin tulilinjalle on Kotakun mukaan joutunut 14-vuotias lapsi, jota syytetään niin ikään Fortnitessä huijaamisesta.

Lapsen äiti ei kuitenkaan ole mielissään Epicin toiminnasta. Tämän mukaan Fortniten pelaaminen vaatii alaikäisiltä vanhemman suostumuksen, jota äiti ei ole koskaan antanut. Äiti ei myöskään ole samaa mieltä siitä, että huijaaminen olisi aiheuttanut Epicille taloudellisia menetyksiä. 14-vuotias ei äidin mukaan koskaan varsinaisesti kehittänyt huijausohjelmaa, vaan ainoastaan käytti sitä, ja äidin mukaan oikeuteen haastamisella Epic haluaa tehdä lapsesta syntipukin.

Epicin mukaan 14-vuotias lapsi oli julkaissut YouTubessa huijauksia mainostavan videon, jonka Epic yritti ottaa alas DMCA-ilmoituksella. Lapsi oli kuitenkin vastustanut päätöstä, jonka takia asiasta oli täytynyt tehdä oikeusjuttu. Epic on myös vahvasti sitä mieltä että se vastustaa huijaamista sen kaikissa muodoissa, huijarin iästä riippumatta.