Uusimmat

Pelistudio selittää: näin pelaajien perseily tekee itse peleistä huonompia

06.05.2021 11:15 Muropaketin toimitus

Pelistudio Paradox Interactive avaa tuoreessa blogitekstissä, kuinka asiaton huutelu tekee hallaa pelikehitykselle.

Kenellekään pelejä koskevaa keskustelua seuraavalle ei tule uutisena, että pelaajakunnat voivat olla vihamielisiä, toksisia ja ylipäätään asiattomia. Tämä on ongelma etenkin verkkomoninpeleissä, mutta pelaajien käytös häiritsee myös pelikehittäjiä ja heikentää pelien laatua.

Näin kertoo Paradox Interactive tuoreessa Hearts of Iron IV -strategiapelin kehittäjäpäiväkirjassa, raportoi PC Gamer. Päiväkirjassa studion sisältösuunnittelija nimimerkillä Archangel85 selittää, että kehittäjät ovat vähentäneet vierailujaan pelin virallisella foorumilla, koska he ovat väsyneitä vihamieliseen keskusteluun.

Kehittäjän mukaan on lannistavaa tehdä töitä pelin eteen, kun lopputulos sitten ”revitään riekaleiksi” ja kehittäjiä pidetään kyvyttöminä ja laiskoina. Foorumit voivat toimia hyvänä kanavana antaa rakentavaa palautetta suoraan pelaajilta kehittäjille, mutta oikean keskustelun käyminen vihamielisen huutelun keskellä on raskasta ja vaivalloista.

”Meille ei makseta siitä, että kävisimme läpi sivukaupalla solvaamista löytääksemme muutaman murusen hyödyllistä palautetta, joten näitä palautteita ei sitten koskaan oteta vastaan”, kehittäjä tiivistää.

Vihamielinen ja toksinen pelikulttuuri johtaa siis siihen, että pelit itsekin kärsivät. PC Gamer myös korostaa, että Paradoxin kehittämät strategiapelit hyötyvät valtavasti pelaajien palautteesta, joten on raskas menetys, jos todelliset ideat ja korjausehdotukset eivät saavuta kehittäjiä turhan huutelun vuoksi.

”Jos haluatte foorumin, jonne kehittäjät ovat valmiita menemään ja vastaamaan kysymyksiinne, on teidän vastuullanne rakentaa paikka, missä olemme tervetulleita ja missä voimme olla eri mieltä asiallisella tavalla”, kehittäjä kirjoittaa.

On helppo nähdä, että sama koskee myös pelikeskustelua sosiaalisessa mediassa. Tuskinpa kukaan pelistudion työntekijä jaksaa selata läpi sitä roskamäärää, jonka postaukset vaikkapa Twitterissä usein keräävät.