Pelistudio: Valven Index-lasit vievät VR-pelit uudelle aikakaudelle

01.06.2019 13:29 | Muropaketin toimitus

Valven Index-lasien käyttöön vihkivän, Portal-pelien pohjalta tehdyn demon luoneen Cloudhead Gamesin mukaan Valven uudet virtuaalilasit vievät VR-pelit uudelle aikakaudelle.

Erikoisimpana ominaisuutena Index-lasien ohjaimet sisältävät 87 eri anturia, joilla seurataan käyttäjän käden tai sormien sijaintia, liikettä ja painetta. Näin peliin voidaan mallintaa tarkasti pelkkien käsien lisäksi myös sormet.

Cloudhead Gamesin mukaan Index-lasit ovat ”VR-lasit 2.0” ja niitä käyttäessä voi uppoutua peliin parhaimmillaan niin hyvin, että voi unohtaa sen olevan pelkkää virtuaalitodellisuutta. Lyhyellä videolla tutustutaan myös siihen, kuinka Aperturen laboratorioiden uumeniin sijoittuva demo sai alkunsa ja kuinka sormien käyttö muuttaa pelikokemusta.

Valve Index -lasit, kaksi tukiasemaa ja ohjaimet sisältävän paketin voi nyt ennakkotilata 1079 eurolla Steamista, toimitusajankohdaksi luvataan elokuun loppu. Pelkät lasit ja ohjaimet maksavat 799 euroa ja niiden toimitusajankohdaksi luvataan 31. päivä heinäkuuta.