UUSIMMAT

Pelisuunnittelijan terveys ei kestänyt: kuusi vuotta kehitetty valtava avaruuspeli hyllylle

01.10.2018 11:01 | Muropaketin toimitus

Kunnianhimoisen avaruussimulaattori Limit Theoryn kehitys on lopetettu. Kehittäjä Josh Parnell tulee julkaisemaan puolivalmiin pelin lähdekoodin ilmaiseksi kaikille halukkaille.

Limit Theory on Kickstarterissa joukkorahoitettu peliprojekti, jonka oli määrä yhdistellä simulaattoria, roolipeliä, reaaliaikaista strategiaa ja proseduraalisesti generoidun avaruuden tutkimista. Kuuden vuoden kehityksen jälkeen on kuitenkin käynyt niin, ettei Limit Theory koskaan tule valmistumaan.

Kuten PC Gamer kertoo, on peliä yksin kehittänyt Josh Parnell julkistanut tuoreessa päivityksessään lopettavansa kehityksen. Hänen valtava projektinsa on edistynyt hyvin, mutta lopputuloksena ei vieläkään ole valmista peliä, ja kehittäjällä ovat sekä rahat että voimavarat lopussa.

”Taloudellisesti olen mennyt yli alkuperäisen sijoituksen ja käyttänyt melkein kaikki henkilökohtaiset säästöni”, Parnell kertoo. ”Mutta huolestuttavampaa on se, että energiani ovat täysin lopussa, emotionaalisesti, henkisesti ja jopa fyysisesti.”

Limit Theoryn nykyinen versio ei ole pelikelpoisessa kunnossa, mutta Parnell on luvannut tästä huolimatta julkaista pelin lähdekoodin kokonaisuudessaan verkossa.

”En tosin usko, että siitä on kenellekään mitään iloa”, kehittäjä toteaa.

Viestinsä lopuksi Parnell kiittää kaikkia projektiin uskoneita ja pahoittelee syvästi, ettei pysty peliä viimeistelemään. Limit Theorylla oli Kickstarterissa lähes 5 500 tukijaa, jotka lahjoittivat projektiin kaikkiaan yli 187 000 dollaria.