Uusimmat

13-vuotias nettihäirikkö tunnusti – ”Minecraft-kilpailijan” kimppuun usutettiin erikoisjoukot

30.03.2015 20:11 Jukka O. Kauppinen

Olen käsitellyt viime aikoina useammankin kerran erilaisten nettihäiriköiden tempauksia ja muistuttanut, että ne ovat ihan oikeasti rikoksia ja poliisiasioita. Sen huomasi jenkkiläinen 13-vuotias poika, joka kiusasi opettajaa, luokkakaveriaan ja ”kilpailevaa Minecraft-pelaajaa” soittamalla poliisille hätäpuheluita.

Yhdessä soitossa poliisi piiritti uhriksi valitun nettipelaajan kodin yli 20 miehen erikoisyksiköllä, sillä hätäsoiton mukaan talossa oli räjähteitä ja panttivankeja.

Lapsiparka ei kuitenkaan ymmärtänyt kahta asiaa. Häirikkösoitot hätänumeroihin ovat rikos JA kukaan ei ole oikeasti anonyymi internetissä. Vaikka soittojen lähdenumeroita voidaankin väärentää, voi poliisi jäljittää niiden todellisen lähteen. Näin kävi nytkin. Viranomaiset jäljittivät puhelut pojan tietokoneelle ja löysivät kotietsinnässä koneelle asennetun puhelinohjelmiston.

Häirikön alaikäisyyden takia tätä ei heitetä aikuisten oikeuskoneiston pureskeltavaksi, vaan lapsi on palautettu vanhempiensa huostaan. Luvassa on kuitenkin nuorisorikosoikeudenkäynti, jossa tälle määrätään luultavasti kotiarestia ja ehdonalaista.

No, mikäs sen mukavampaa kuin jo nuorna hankittu rikosrekisteri.

Lisää aiheesta

Blizzard etsii keinoja ilkeitä ja häiritseviä pelaajia vastaan 

Kunnon bannit: ei tartte pelata netissä seuraavaan 136 vuoteen 

Pelihäirikköä uhkaa viiden vuoden vankilatuomio 

Todellisuus koputti nettihäirikön ovelle  

Muropaketin uusimmat