Uusimmat

16 vuotta sitten: menneisyyden peliuutisissa mm. Final Fantasy VIII:aa ja LucasArtsia

07.09.2016 20:00 Jukka O. Kauppinen

eDome/Dome.fi:n pitkän historian varrella olemme ehtineet uutisoimaan yhdestä jos toisestakin aiheesta. Aloitamme kokeilumielessä arkistojen kaivelun ja taatusti wanhojen uutisten uudelleenjulkaisun. Mitä kaikkea muinaisuudessa onkaan tapahtunut?

Linjalla luettavat uutisarkistot eivät valitettavasti ulotu ajallisesti kovinkaan kauas taaksepäin. Sivustoa on vuosien mittaan siirrelty alustalta toiselle ja jokaisessa järjestelmäpäivityksessä on hukkunut vanhoja juttuja, toimituksen suruksi. Toimituksen ja vanhan tuottajamme Jartzan ansiosta arkistoista pystyttiin kuitenkin tekemään varmuuskopio, ennen kuin vanhat palvelimet tietokantoineen siirtyivät bittien taivaaseen. Sukellamme nyt arkistojen saloihin ja muistelemme millaista pelaajan arkipäivä oli ennen muinoin.

Aloitamme arkistojen tutkailun arkisto-arkeologian vanhimmasta päästä. Muinaisimmat uutiset ja artikkelit 1997-1999 väliseltä ajalta ovat luultavasti iäksi menetettyjä. Uutiset ovat raakamuodossaan, tietokannasta kopioituina, eivätkä alkuperäisessä esitysasussaan.

 

(12.01.2000) Uusi GameSpy julkaistu

GameSpysta <http://www.gamespy3d.com/download> on julkaistu uusi versio (2.19) rekisteröityneille käyttäjille. Versio parantaa ohjelman Quake III Arena <http://www.quake3arena.com> ja Battlezone II <http://www.activision.com> -tukea. Ohjelman ilmainen shareware-versio julkaistaneen loppuviikosta.

 

(12.01.2000) Half-Life, TFC ja OpFor samassa paketissa

Jo yli miljoona kappaletta maailmalla myyneestä Half-Lifesta on julkaistu uusi kokoelma-levy, Half-Life: Generations. Kokoelma sisältää alkuperäisen Half-Lifen, Team Fortress Classicin ja Opposing Force -lisälaajennuksen. Kokoelma on ehdottomasti pakkohankinta kaikille, jotka eivät ole vielä tutustuneet tähän yhteen kaikkien aikojen parhaista peleistä.

 

(12.01.2000) Action Half-Life beta 3:n julkaisu lähestyy

Action Half-Lifen <http://ahl.action-web.net/> sivuilla on annettu taas vähän lisätietoa modin kolmannen beta-version edistymisestä. Sivuilla kerrotaan että beta 3:sta julkaistaan yhtäaikaa Windows ja Linux-versiot, ja että sen bottikoodi on hyvää vauhtia kehittymässä parempaan päin. Mitään julkaisupäivää beta 3:lle ei ole vieläkään annettu, mutta oletettavasti modi aiotaan rykäistään ulos tammikuun lopulla tai helmikuun alussa.

 

 (12.01.2000) Ultima IX ei kelvannut UO 2:n pohjaksi

Uusin tieto kertoo, että Origin <http://www.origin.ea.com> on luopunut aikeista käyttää Ultima IX: Ascensionin <http://www.ultima9.com> engineä Ultima Online 2:n pohjana. Ultima IX:n tapa käsitellä grafiikkaa oli yksinkertaisesti liian raskas esittämään useampaa kuin muutamaa pelihahmoa tai hirviötä ruudulla kerrallaan, mikä ei tietenkään alkuunkaan riitä Ultima Onlinen kaltaisen moninpelin tarpeisiin. Nytpä siis Ultima Online 2:lle ollaan ohjelmoimassa kokonaan uutta 3D-engineä.

 

(12.01.2000) Kuvia Rogue Spearin Urban Opsista

Red Storm <http://www.redstorm.com/> on julkaissut kaksi uutta kuvaa Rainbow Six: Rogue Spearin virallisesta lisälevystä, Urban Operationsista. Urban Operations tulee sisältämään viisi uutta kenttää, neljä uutta pelimuotoa, viisi alkuperäisestä Rainbow Sixistä Rogue Spearille käännettyä ”klassikkokenttää”, uusia aseita, viisi uutta moninpelikenttää ja entistä älykkäämpiä terroristeja.

Tom Clancyn ”Iskuryhmä Rainbow” -kirjaan pohjautuva lisenssi on ollut Red Stormille äärimmäisen rahakas. Vuonna 1998 julkaistun alkuperäisen Rainbow Sixin (1998) jälkeen firman myyntitulot ovat kasvaneet 400 prosenttia, yli 60 miljoonaan dollariin (n. 300 miljoonaan Suomen markkaan).

 

(12.01.2000) X – Beyond the Frontierille jatkoa

Vaikka EgoSoftin <http://www.egosoft.com/> avaruuskaupankäyntipeli X – Beyond the Frontierin Euroopan julkaisusta ei ole ehtinyt kulua kuin pari kuukautta, niin peli on saamassa jo jatkoa. Jatko-osa, X-tension, sisältää entistä enemmän suoritettavia tehtäviä, useita lennettäviä aluksia (joita voi joko ostaa tai vallata taisteluissa), uusilla aurinkokunnilla laajennetun pelialueen sekä tietysti Beyond the Frontieria kehittyneemmän grafiikka-enginen. X-tension julkaistaan näillä näkymin maalis-huhtikuussa.

 

(12.01.2000) Schafer vielä mukaan Lucasin projekteihin?

LucasArtsilta <http://www.lucasarts.com/> on vahvistettu seikkailupeliguru Tim Schaferin olevan todella jättämässä pelitalon. Samalla LucasArtsilta kuitenkin kerrotaan, että jonkinlainen yhteistyösopimus Schaferin kanssa, missä hän osallistuisi pelien kehittämiseen talon ulkopuolisena konsulttuna, on vielä täysin mahdollinen.

 

(12.01.2000) Suuri ilmataistelu Fighter Ace II:ssa

Microsoft Games <http://www.microsoft.com/games/> on järjestämässä moninpelattavan Toisen maailmansodan lentosimulaattorinsa, Figter Ace II:n <http://www.microsoft.com/games/zone/fighteraceII/>, ympärille suurta historiallista skenaariota, Raid on Schweinfurtia. Skenaario pelataan tammikuun 16. päivä ja siihen pääsee osallistumaan maksimissaan tuhat rekisteröitynytttä pelaajaa. Vuoteen 1943 sijoittuvassa Schweinfurtin taistelussa Yhdysvaltain ilmavoimat yrittää pommittaa kahta Luftwaffen puolustamaa saksalaistehdasta.

 

 (12.01.2000) Star Trek -pelejä Simon & Schusterilta

Star Trek -pelien tulva vain jatkuu. Simon & Schuster Interactivella <http://www.simonsays.com/> on itseasiassa kaksikin Tähtireki-peliä työn alla. Peleistä ensimmäinen on keväällä julkaistava Starship Creator: Warp 2, jossa pelaajat pääsevät suunnittelemaan omia tähtialuksiaan, aina pienimpiä yksityiskohtia myöten. Jokainen alussuunnittelun vaihe vaikuttaa aluksen suorituskykyyn. Esimerkiksi rakentamalla alukseen suuret ja ylelliset asuintilat miehistön moraali pysyy korkealla, mutta toisaalta silloin jää vähemmän tilaa muille tärkeille komponenteille, kuten asejärjestelmille ja moottoreille.

Kun aluksen saa valmiiksi, sen voi lähettää seikkailemaan pitkin mualimoo, etsimään uusia elämänmuotoja ja sivilisaatioita. Pelaaja ei kuitenkaan itse osallistu näihin seikkailuihin, vaan saa nähtäväkseen pelkän yhteenvedon tehtävien tapahtumista. Ehkä mielenkiintoisin ominaisuus pelissä on sen internet-peli, jossa pelaajat voivat kaksintaisteluperiaatteella lähettää aluksiaan toistensa kimppuun. Starship Creator lienee liikanimensä, ”Star Trek Tamagotchin”, ansainnut.

Simon & Schusterin toinen suunnitteilla oleva Trek-peli on syksyllä ilmestyvä, vuoropohjaisen ja reaaliaikaisen strategiapelin yhdistelmä, Dominion Wars.

 

(12.01.2000) Alpha Centauri sarjakuvaksi

Firaxis <http://www.firaxis.com> on nikkaroinut kasaan Alpha Centauriin pohjautuvan sarjakuvakirjan nimeltä Power of the Mind Worms. Kirjaa voi tilata Amazonista <http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/1561632422/103-8225804-5344619> huokeahkoon neljänkympin hintaan.

 

(12.01.2000) Final Fantasy VIII:n julkaisu Euroopassa

Sari mailasi meille tietoa Final Fantasy VIII:n PC-version Euroopan julkaisusta. Vaikka peli tuleekin myyntiin Jenkeissä jo 25.1., joudutaan Euroopassa jäämään odottamaan että peli saadaan lokalisoitua Saksan, Ranskan, Espanjan ja Italian markkinoita varten. Niinpä Final Fantasy VIII:n Euroopan painos ilmestyy vasta helmikuun puolella (todennäköisesti 18.2.).

 

 (13.01.2000) Kahnista ilmainen

Kahn <http://kahn.descent4.org/>, Kalin <http://www.kali.net> kaltainen, IPX-lähiverkkopelien pelaamisen internetissä mahdollistava ohjelma on päätetty muuttaa freewareksi, jotenka sen käyttö on nyt täysin ilmaista. Ohjelman voi imuroida täältä <ftp://ftp.edome.net/online/apuohjelmat/kahn_freeware_v1_2.exe> (1,7 MB).

Huom.: vaikka Kahn ilmoittaakin, että ”käyttäjällä on koeaikaa jäljellä enää 21 päivää”, niin tuo luku ei lähde Kahnin ilmais-versiossa ikinä laskemaan.

 

(13.01.2000) Soldier of Fortunen demon odottelu jatkuu

Raven Softwarelta <http://www.ravensoft.com> täsmennetään, että vaikka Soldier of Fortunen demo vapautuneekin lähipäivinä Activisionin <http://www.activision.com> laadunvalvontayksiköstä, niin sitä todennäköisesti ei kuitenkaan suoraan laiteta yleiseen levitykseen. Demon julkaisu tapahtunee siis vasta ensi viikolla. Valitettavasti.

 

(13.01.2000) Allegiancen beta-testaus alkaa perjantaina

Microsoftilta <http://www.microsoft.com/games/> kerrotaan, että moninpelattavan avaruustaistesimulaattorin, Allegiancen <http://www.microsoft.com/games/allegiance/>, julkinen beta-testaus on käynnistymässä huomenna, perjantaina, jolloinka pelin kotisivuille <http://www.microsoft.com/games/allegiance/> ilmestyy ohjeet alkuun pääsemiseen ja pelin beta-demon imuroimiseen.

Ennakkotietojen perusteella Allegiance vaikuttaa ainakin erittäin mielenkiintoiselta. Siihen on luvattu satojen pelaajien yhtäaikaisia taisteluita, yli kolmeakymmentä pelaajien lennettävää alustyyppiä (pikkuhävittäjistä suuriin taisteluristeilijöihin) ja monipuolisia ympäristöjä, asteroidikenttineen, tähtisumuineen ja planeettoineen.

 

 (13.01.2000) Jagged Alliance 2 Linuxille

Sir Techiltä <http://www.sir-tech.com> on ilmoittanut aikeistaan kääntää Jagged Alliance 2 Linuxille. Linux-portti tulee myyntiin tämän vuoden keväällä, ja sen mukaan tullaan pakkaamaan myös Jagged Alliance 2:n virallinen lisälevy, Unfinished Business (joka toki julkaistaan myös Windowsille).

 

(13.01.2000) Vielä FF8:n Euroopan julkaisusta

Petri Lehmuskoski Toptronicsilta lähetti meille mailia koskien eilistä Final Fantasy VIII -uutistamme. Lehmuskoski haluaa muistuttaa, että pelin PC-käännös on tehty Euroopassa, joten mahdolliset päivitysongelmat koskevatkin sen Jenkki-painosta. Samalla hän myös huomauttaa, että pelin US-version maahantuominen jälleenmyyntiin on Suomen tekijänoikeuslain vastaista. Että näin.

 

(14.01.2000) Counter-Strike beta 5.2 ”pian”

Counter-Striken <http://www.counter-strike.net/> kotisivuilla kerrotaan, että modiin julkaistaan piakkoin versio 5.2 päivitys. Uusi versio tulee vaatimaan sekä clienttien että serverien päivittämisen.

 

(14.01.2000) Reliikkejä Unreal Tournamentissa

Epic Gamesin <http://www.epicgames.com> Brandon ”GreenMarine” Reinhart kertoo uusimmassa .planissaan <http://www.gamefinger.com/plan.asp?userid=greenmarine&id=13790> yksityiskohtia pian julkaistavasta Unreal Tournamentin <http://www.unrealtournament.com> ilmaisesta laajennuspaketista. Uusien kenttien ja pelihahmojen lisäksi laajennuspaketti lisää peliin kokonaan uudet reliikki-bonukset, joita keräämällä pelaajat saavat itselleen erilaisia lisäominaisuuksia. Reliikkejä on kuusi erilaista; ohessa lista niiden antamista ominaisuuksista.

Voiman reliikki_ (Relic of Strenght): Tuplaa aseiden tekemän vahingon.

Puolustuksen reliikki_ (Relic of Defense): Puolittaa kärsittyjen osumien tekemät vahingot.

Uusiutumisen reliikki_ (Relic of Regeneration): Paluttaa kymmenen elinpistettä joka toinen sekuntti.

Nopeuden reliikki_ (Relic of Speed): Lisää pelaajan liikkumisnopeutta 30 prosenttia sekä parantaa ohjattavuutta ilmalentojen aikana.

Lunastuksen reliikki_ (Relic of Redemption): Kuoleman uhatessa reliikki teleporttaa pelaajan pois taistelusta ja palauttaa tälle täydet elinpisteet (kuolemisen ja tavaroiden menettämisen sijasta).

Koston reliikki_ (Relic of Vengeance): Jos pelaaja kuolee kantaessaan Koston reliikkiä, suuri pääkallo alkaa leijalla tämän ruumiin yläpuolella lopulta räjähtäen Redeemerin vomalla.

 

(14.01.2000) EverQuestista elokuva?

Hurjan huhun mukaan EverQuest, Sony Online Entertainmentin <http://www.sony.com> online-roolipeli, olisi päätymässä tietokoneanimaatiolla toteutettavaksi suuren budjetin elokuvaksi. Tietokoneanimaatiota toteuttamaan kaavaillaan Final Fantasy-elokuvaa parhaillaan työstävää Digimationia. Myös tuotantoyhtiö Columbia Picturesin nimi on liitetty mukaan projektiin.

 

(14.01.2000) LucasArts menetti pääjohtajansa

Työntekijöiden pako LucasArtsilta <http://www.lucasarts.com> jatkuu. Tällä kertaa lähdöstään on ilmoittanut vuosia LucasArts Entertainmentin pääjohtajana toiminut Jack Sorensen. LucasArtsin uudeksi johtajaksi on nimitetty aiemmin tuotekehittelystä vastannut Simon Jeffery.

Jack Sorensen on lyhyen ajan sisällä jo kolmas merkittävä LucasArtsilta lähtenyt vaikuttaja. Aikaisempia lähtijöitä olivat seikkailupeliguru Tim Schafer ja LucasArtsin seikkailupeleissä käytetyn SCUMM-enginen ohjelmoinut Aric Wilmunder.

  

(14.01.2000) Kymmenen uutta kuvaa Diablo II:sta

Kokosin tänne </php/showarticle.php?cat=1030&time=947859528> kymmenen uutta kuvaa Blizzardin <http://www.blizzard.com> pienen ikuisuuden kehitteillä olleesta Diablo II:sta <http://www.blizzard.com/diablo2/>. Viimeksi mm. jouluksi ja sitä ennen viime kesäksi julkaistavaksi suunniteltu Diablo II tulee myyntiin tämän hetken tietojen mukaan huhti-toukokuussa.

 

(15.01.2000) Sid Meierin uusimmat muistiinpanot

Sid Meierin seuraava suuri projekti on vielä nimeämätön dinosauruspeli <http://www.firaxis.com/dinosaurs/diary/page.cfm>. Jo muutaman viikon ajan Meier on kertonut Firaxisin <http://www.firaxis.com/dinosaurs/diary/page.cfm> sivuilla pelin kehitystyön edistymisestä. Eilen näihin muistiinpanoihin ilmestyi taas uusi lisäys, jossa tällä kertaa kerrotaan mm. pelin luonnonvarojen vaikutuksista liskopopulaatioihin.

 

Lisää aiheesta

eDome 15 vuotta sitten: Quake III oli Suomen ykkönen, Ultima Onlinen comeback, Acclaim vastatuulessa

eDome 14 vuotta sitten: mitä tapahtui joulukuussa 1999?

eDome 14 vuotta sitten: Babylon 5:ttä yritettiin pelastaa, odotettiin Elite 4:ää, suomalainen snoukkapeli kauppoihin

eDome 11 vuotta sitten: Elite 4 tulossa!

Arkistojen aarteita: palautettuja juttuja vuosilta 1999 ja 2000

Jukka O. Kauppinen

Muropaketin uusimmat