Uusimmat

1C:n odotettu rts-sotastrategia Battlefrontille

28.07.2006 16:22 Jukka O. Kauppinen

Venäläisen 1C-pelitalon pitkään hartaudella työstämä toisen maailmansodan reaaliaikastrategia Theatre of War on löytänyt lopulta julkaisijan. Pelin oletettiin aikaisemmin ilmestyvän Codemastersin kautta, mutta toisin näemmä kävi sillä pelin nappasikin amerikkalainen Battlefront.com. Theatre of Warilta odotetaan paljon, sillä se on vaikuttanut ennakkotietojen mukaan erittäin mielenkiintoiselta ja autenttiselta toisen maailmansodan reaaliaikaiselta strategiapeliltä.

Peli kuvaa toisen maailmansodan Euroopan sotanäyttämöä 1939-1945 välisenä aikana. Tekijöiden mukaan luvassa ei ole perinteistä naksustrategiaa, vaan kyseessä on ”jännittävä reaaliaikainen taistelusimulaatio, jonka juuret ovat todenmukaisuudessa, yksityiskohdissa, historiallisessa tarkkuudessa ja tosimaailman taktiikoissa.”

Pelin ominaisuuksiksi lupaillaan muun muassa realistista aseiden, ammusten, ballistiikan ja vauriomallinnusten laskentaa. Ympäristö tuhoutuu taistelun edetessä ja jokainen ase mallinnetaan erikseen, oli se sitten sotilaan kädessä tai jossain kulkuneuvossa.

Peli sisältää viisi historialista kampanjaa, jotka kuvaavat toisen maailmansodan taisteluja Britannian, Yhdysvaltojen, Saksan, Ranskan ja Puolan näkökulmasta.

Peliä mainostetaan hieman virheellisesti IL-2 Sturmovik –simulaattorin tekijöiden uutena luomuksena, mutta tässä kohtaa on pakko huomauttaa, että eihän se näin ole. Peleillä on kyllä sama kustantaja, 1C, mutta Sturmoviikithan ovat 1C: Maddox Games –studion käsialaa, ja Theatre of Waria tekee aivan toinen 1C:n studio.

http://www.battlefront.com/products/tow/index.html

Muropaketin uusimmat