20-vuotias peliklassikko saa uuden elämän – Tällainen on Silent Hill 2:n tuleva remake-versio

20.10.2022 15:00 Muropaketin toimitus

Konamin klassikkopeli saapuu PlayStation 5:lle kaikkien uuden sukupolven ominaisuuksien tukemana.

Kuten aiemmin tänään kerroimme, julkisti peliyhtiö Konami viime yönä samalla kertaa peräti neljä uutta Silent Hill -peliä. Julkistusten kärkinimi on kiistatta Silent Hill 2 -klassikkopelin remake, joka saapuu PlayStation 5:lle ja PC:lle.

PlayStation Blogissa kerrotaankin tuoreeltaan, mitä uudistuksia vuoden 2001 kauhupeli saa uudelle sukupolvelle kääntyessään. Alkuperäisen pelin julkaisusta on tietysti vierähtänyt jo yli 20 vuotta, joten uusintaversio tehdään alusta alkaen uudelleen. Samalla myös monet peliominaisuudet muuttuvat, ja uuden versio kerrotaan ottavan ilon irti uuden sukupolven teknologiasta.

Kauhupeleistä tunnetun Blooper Teamin kehittämä Silent Hill 2 -uusintaversio toimii Unreal Engine 5 -pelimoottorilla, ja se käyttää hyväkseen esimerkiksi dynaamista Lumen-valaistusta, sekä Nanite-geometriajärjestelmää. Pelin äänissä ja musiikissa hyödynnetään myös PS5:n 3D-audiota, ja tietysti DualSense-ohjaimen haptiset ominaisuudet ja adaptiiviset liipaisimet tulevat nekin käyttöön.

Pelillisiä uudistuksia ovat esimerkiksi olan yli -kamerakulma, ja pelin kerrotaan myös uudistavan Silent Hill 2:n taistelujärjestelmän ja joitakin kokonaisia kohtauksia. Lisäksi peli on näytelty uudelleen motion capture -tekniikalla, niin että pelihahmojen ilmeetkin ovat elävät ja auttavat tarinankerronnassa.

Silent Hill 2:lla ei ole virallista julkaisupäivää, mutta sen on määrä ilmestyä ensimmäisenä PS5:lle ja PC:lle. Konsoliyksinoikeus on tiettävästi voimassa vain rajoitetun ajan, joten oletettavasti peli saapuu myöhemmin myös Xbox-alustoille.

Alta näet Silent Hill 2 -remaken ensimmäisen trailerin.