UUSIMMAT

20-vuotias The Elder Scrolls II sisälsi järjettömän suuren pelimaailman

14.11.2016 20:00 | Tuukka Hämäläinen

theelderscrolls-daggerfall-001

The Elder Scrolls: Daggerfall sisälsi paljon suuremman pelimaailman kuin monet uudemmat, suuresta maailmastaan kiitellyt pelit. YouTube-kanavan testin mukaan Daggerfallin kartan läpi kävelemiseen kuluu kymmeniä tunteja.

Jos luulit, että World of Warcraftissa (2004) tai The Elder Scrolls V: Skyrimissa (2011) on suurikin pelimaailma, et ole selvästi kuullut The Elder Scrolls II: Daggerfallista. Alunperin syksyllä 1996 MS-DOSille julkaistu Daggerfall sisälsi nimittäin pelimaailman, joka ylittää Kotakun mukaan koossaan jopa valtavan The Lord of the Rings Onlinen (2007).

YouTube-kanava How Big Is The Map? päätti ottaa selvää, kuinka kauan Daggerfallin valtavan, enimmäkseen aution maailman läpi käveleminen kestäisi. Lopputulokseksi tuli mielettömät 61 tuntia ja 54 minuuttia.

Koko operaation voit katsoa alta. Jos laitat alla olevan videosarjan pyörimään nyt maanantai-iltana, loppuu patikointi vasta torstaina.

Pelikarttojen läpi taivaltaminen ei ole vain How Big Is The Map? -kanavan heiniä, vaan myös YouTube-käyttäjä Conor Kearney on tehnyt lukuisia Across the Map -videoita. Hiljattain kaveri selvitti esimerkiksi, että Grand Theft Auto V:n (2013) introtehtävän pelialue on yllättävän suuri.

The Elder Scrolls
Kaikki jutut aiheesta