Yli 20 vuotta kehityksessä ollut suomalaispeli saapuu Steamiin tällä viikolla

24.02.2016 11:00 | Miikka Lehtonen

Moni peli on kulkenut pitkän ja kivisen tien päästäkseen Steamiin, mutta harva — jos mikään — on kulkenut yhtä pitkää polkua kuin suomalainen UnReal World, joka julkaistaan virallisesti Steamin verkkokaupassa perjantaina. Tämä tosin myös sopii erinomaisen hyvin pelin aihepiiriin, sillä UnReal World on sikamaisen vaikea ja armoton selviytymisseikkailu muinaisessa Suomessa.

Sami Maarasen ja Erkka Lehmuksen UnReal World on ollut kulttihitti Internetin syövereissä jo ties miten pitkään. Roguelike-piirteitä, eli proseduraalista maailmaa, hirmuista syvyyttä ja saatanallista vaikeutta yhdistelevässä pelissä ollaan muinainen suomalainen, jonka pitäisi selvitä. Se on helpommin sanottu kuin tehty, sillä maailma on vaaroja täynnä ja elämä on lyhyt, brutaali ja kivikkoinen.

Viimeisten vuosien aikana peli on taas noussut kunnolla valokeilaan kun Let’s Play -videot ja niitä tehtailevat nettisankarit ovat tykästyneet erikoiseen ja hupaisia tilanteita kuin liukuhihnalta tuottavaan peliin. Perjantaina edessä onkin sitten aivan uusi korpimaa, kun peli julkaistaan virallisesti Steamissa ja todennäköisesti näkyvyytensä seurauksena ihan hyvin tuloksin.

Toivotamme Enormous Elkin porukoille hyvää metsästysonnea Steamissa!

Lisätietoja: UnReal World Steamissa