20 vuotta siihen meni, mutta Sega Saturn -konsoli murrettiin viimein kunnolla

12.07.2016 18:30 | Jukka O. Kauppinen

Vuonna 1994 julkaistu Sega Saturn -konsoli on surullinen tarina konsolisodista ja yhden konsolijätin tuhosta. Mutta samalla se on tarina todella taitavista suojauksista.

Saturn on näet vastustanut hakkerien murtoyrityksiä yli 20 vuoden ajan. Jep. Laitteeseen on kyllä tehty modipiirejä, joiden avulla Saturn-pelejä on voitu kopioida ja warettaa, mutta kunnollisen homebrew-softan tekeminen ja käyttäminen on ollut mahdotonta.

James Laird-Wah, ”Dr Abrasive”, on kuitenkin onnistunut lähes mahdottomassa. Herra on sukellellut Saturnin tekniikan ja suojausten ytimessä jo neljän vuoden ajan, minkä tuloksena laite on viimein nöyrtynyt retrokonsolifanien edessä.

Laird-Wahin ratkaisussa konsoli bootataan muistikortilta, jonka jälkeen laitteen salat ovat avoimia käyttäjille. Haluatko ajaa sillä itsetehtyä softaa? Onnistuu! Muuta softaa? Krhm, sekin onnistuu. Koodata  omaa softaa? No toki!

Herran perustelu pitkälle projektille oli halu päästä puukottamaan Saturnin äänipiiriä ja luomaan sillä omaa musiikkia.

Viritys ei ole kaupallinen tuote, eikä sitä voi ostaa tai tilata. Ainakaan vielä. Haxin viimeistely on vielä kesken, mutta projektin etenemistä voi seurata viralliselta foorumilta.

Lisätietoja: Saturn Optical Drive Emulator

Muropaketin uusimmat