Uusimmat

20 vuotta sitten tehty suomalainen zombientappopeli Undead julkaistiin lopulta

21.12.2010 11:41 Jukka O. Kauppinen

Kerroimme päivää vailla täsmälleen vuosi sitten suomalaisesta C-64:lle työstetystä räiskintäpelistä Undead, joka ei koskaan valmistunut. Kuten kerroimme, ”Undead oli vuoden 1990 paikkeilla työstetty C-64-räiskintä, joka oli teknisesti erittäin raskasta sarjaa. Nuoret tekijät eivät kuitenkaan jaksaneet pusertaa peliään valmiiksi, eivätkä C-64-pelimarkkinatkaan olleet enää entisensä.”

Ihmeitä kuitenkin tapahtuu, sillä Undead on nyt julkaistu.

Ei tosin kaupallisesti, mutta… Kuitenkin.

Kerrataan ensin:

Undeadissa oli lupausta. Pelin kerrotaan olleen tyyliltään yhdistelmä muun muassa Narcia, Splatterhousea ja Final Fightia. Viimeisen päälle animoitu ja teknisesti taitava peli oli kuitenkin niin iso urakka, että nuoret tekijät löysivät elämäänsä muutakin sisältöä. Peli jäi raakileeksi, kuten niin moni muukin harrastelijoiden aloittama teos.

Projektissa oli kuitenkin mukana kovan linjan tekijöitä, myös demoscene-rintamalta. Graafikko ja suunnittelija Miha Rinne löysi itsensä myöhemmin muun muassa Housemarquelta, Carts Entertainmilta ja Acclaimilta. Muun muassa Byterapers- ja Complex-demoryhmissä vaikuttaneet AMJ ja Proton puolestaan sävelsivät ja koodasivat peliä. Undeadin ohjelmoinnista vastanneelle Hawkeylle peli jäi ensimmäiseksi ja viimeiseksi kosketukseksi pelimaailmaan, terve järki ja laadukas elämä taisivat voittaa peliohjelmoinnin todellisuuteen törmäämisen jälkeen.

Peli on nyt fiksattu pelattavaan kuntoon ja siihen on rakennettu ihan upouusi intro Miha Rinteen grafiikoista. AMJ:n musiikkeja on höystetty Anvilin uusilla sävellyksillä.

Eipä siis muuta kuin zombeja lahtaamaan.

Pelin voi ladata C-64:lle oheisen linkin takaa. Se on testattu toimivaksi myös C-64-emulaattoreilla.

Lataa peli: Undead

Lue myös: Miha Rinne and Pekka speak about work on Undead

Lisää aiheesta

Syöverien nielaisema suomipeli: Undead

Lue myös

CoD: Black Ops laajenee

Steamin legendaarinen jouluale alkoi!

Vietnamin sota syttyi Bad Company 2:ssa

Vuoden 2010 epäonnistujat -äänestys