2011 paras ladattava pelisisältö:Battlefield 3: Back to Karkand

07.01.2012 23:00 | Jukka O. Kauppinen

Pyysimme lukijoitamme äänestämään joulun ja uudenvuoden välissä kymmenessä eri äänestyssarjassa muun muassa vuoden 2011 aliarvostetuinta peliä, parasta pelihahmoa, parasta käsikirjoitusta ja yllättävintä peliä. Ja tulokset näyttävät… Tältä.

Tulokset on laskettu lukijoiden antamien äänten yhteenlaskun perusteella. Valintojen höysteeksi on valittu yksi tai useampi lukijoiden perustelu. Voittajan ja muiden hyvin pärjänneiden lisäksi olemme listanneet ehdokkaita, joita on perusteltu erityisen hyvin, vaikka ne eivät olisikaan yltäneet äänimäärällisesti tai kriteereiltään listakärkeen.

Sisennetyt kappaleet ovat lainauksia Domen aihetta käsittelevästä jutusta, pallukalla merkityt puolestaan lukijoiden perusteluja mielipiteilleen.

Vuoden 2011 paras ladattava pelisisältö:

  1. Battlefield 3: Back to Karkand
  2. Fallout New Vegas: Old World Blues
  3. Deus Ex: Human Revolution – The Missing Link

Jokseenkin yllättäen Mass Effect 2:n The Arrival ei aivan yltänyt listalle, vaikka moni pitääkin sitä jopa pelihistorian parhaana ladattavana lisärinä. Liekö kyse siitä, että vuoden lopussa on jo niin kovin vaikea muistaa alkuvuoden julkaisuja?

 

1. Battlefield 3: Back to Karkand

Lue juttuKarkland kutsuu battlefieldistejä

Karklandia on paha paikka, jos haaveet ovat luokkaa aurinkoranta ja teknobailut DJ Tieston tahtiin. Mutta jos matkalaukku on lastattu kranaateilla, ammusvöillä ja kädessä on kameran sijaan AK-47, niin sitten suunta on ihan oikea.

  • Dice näytti vähän muille yhtiöille mallia että kyllä DLC:issäkin voi antaa enemmän ku muutaman mapin. 4 mappia, 10 asetta ja 4 ajoneuvoa. Kyllä maistuu! -Sissi
  • Uusia aseita, uusia karttoja, uusia ajoneuvoja. Ne tekevät pelistä entistä paremman hienolla tavalla. -Mapman
  • Lisäri tuo lisäpelattavuutta jo valmiiksi upeaan moninpeliin kymmenellä uudella aseella, neljällä mapilla ja uudella pelimuodolla ja kenties millä. Plussana limited editioneiden omistajat saivat tämän ilmaiseksi. -Jesse U.
  • Kartat oli loistavasti portattu edeltävistä peleistä, sekä lukuisat aseet ja kulkuneuvot karttojen lisänä nosti lisäsisällön laadun sellaiselle tasolle, että hintakin oli oikeutettu. -Eetu H.

2. Fallout New Vegas: Old World Blues

Lue juttuFallout: New Vegas: Old World Blues DLC (PC, PS3, Xbox 360)

Old World Blues alkaa, kun kuriiri saa kutsun ei-yhtään-epäilyttävään keskiyön näytökseen Mojaven eteläosassa sijaitsevassa drive-in-elokuvateatterissa. Pian sankarimme huomaa olevana kaikesta maailmasta eristäytyneessä Big Emptyn tutkimuskompleksissa aivot, selkäranka ja sydän teknisillä vastineilla korvattuna.

Sodan syttymisestä asti eristyksissä olleen tutkimuskeskuksen voisi kuvitella olevan melko kuollut paikka. Periaatteessa näin onkin, sillä kuriirin lisäksi ainoat elävät oliot alueella ovat lobotomisoidut kokeiden uhrit ja kokeiden tuloksina syntyneet hirviöt.

  • Oikeasti kiinnostavat questit ja mahtavaa huumoria. -Kanisteri
  • Fallouttia parhaimmillaan, ja noista pakkopulla DLCeistä selvästi paras. -Nico H.
  • Parasta Falloutia pitkään aikaan, ja samalla myös hauska ja mukava pelata Fallout New Vegasin huonon pelimoottorin vaikuttamatta pelaamiseen. -Joni K.

3. Deus Ex: Human Revolution – The Missing Link

Lue juttuDeus Ex: Human Revolution Missing Link DLC (PC, PS3, Xbox 360)

Missing Link kestää hieman pelaajasta riippuen neljästä kuuteen tuntiin. Luettavaa ja tutkittavaa on joka ikisen nurkan takana, ja jotkut uudet hahmot ovat varsin mielenkiintoisia tuttavuuksia. Lisäosa sisältää jopa pomovastuksen, joka poikkeaa virkistävän paljon emopelin omista.

Lukuisat e-kirjat sekä sähköpostikeskustelut syventävät puolestaan jo aiemmin koettuja tapahtumia, ja sisältävät paljon kieroa huumoria joka luultavasti aukeaa vain pesunkestäville sci-fi nörteille. Missing Linkin suurin ongelma on sen episodimaisuus. Sen voi käynnistää suoraan pelin päävalikosta ladattavan lisäsisällön alta, eikä peliä tarvitse pelata uudestaan päästäkseen ihmettelemään laivan käytäviä.

 

Muita joko runsaasti ääniä saaneita tai hyvin perusteltuja ehdokkaita:

 

Mortal Kombat DLC Warrior Bundle

Lue juttu: Mortal Kombat (PS3, Xbox 360)

Kyseessä on neljän lisähahmon paketti Mortal Kombat -kaksintaistelupeliin. Kaikki ladattavat hahmot ovat persoonallisia, tasaväkisiä ja muutenkin miellyttäviä. Alle 12 euroa ei todellakaan ole paha hinta näin merkittävälle lisärille. Pelisisällön laadusta kertovat myös naurettavan hyvät myyntitulot maailmalla. -Sauli K.

Keskustelu

Kierrätettyä sisältöä edellisestä osasta
Paras DLC. Joo, valoisa on pelien tulevaisuus.

Battlefield 3: Back to Desktop.

Muuten hiton hyvää settiä, mutta noissa lisärikentissä ilmenee aika paljon hiiren lagitusta. (vaikka vsync on poissa päältä).

@1:

No on ainakin saman aseen jälkeläinen.

Itse ihan hiljattain ostin tuossa BF3:n ja disabloin ensin back to karkand lisäpaketin. Aikani perus BF3 mappeja pelattua siirryin back to karkandiin, ja sen jälkeen ei ole paljoa perus BF3 mappeihin ollut halua siirtyä, paitsi ehkä niihin kaikista suurimpiin.

Jäi semmoinen maku suuhun, että jos nyt samaa tahtia saadaan DLC:tä pukkaamaan samaan tyyliin, niin saatan jatkossakin maksaa n. 13 euroa (eri sivustolta kuin EA originista ostettuna) maksaa moisesta sisällöstä. Vanhat mapit on useimmiten designiltään niitä parhaimpia, tai ainakin todistetusti toimivia.

Hehe tuo Old World Blues oli kyllä loistava. Kun Dr.0n ääninäyttelijä oli James Urbaniak niin pisti samantien miettimään että mitenkäs paljon tällä on tekemistä The Venture Bros sarjan kanssa. Kun sarjassa on saman tyyppistä Super Sience meininkiä nykyhetken miljöössä.

Itseltä jäi äänestämättä tämä, mutta missä on GT5:n dlc:t? Varsinkin Spa (ratapaketti) olisi pitänyt olla edes tuolla maininnoissa, mielestäni oli jo aikakin että GT saa myös Span ja melko hyvin mallinnetun sellaisen.

”Mutta jos matkalaukku on lastattu kranaateilla, ammusvöillä ja kädessä on kameran sijaan AK-47, niin sitten suunta on ihan oikea.”
koko pelissä ei ole kyseistä asetta
t:assburger

Muropaketin uusimmat