Uusimmat

2K Games antoi potkut toimittajia uhkailleelle markkinointifirmalleen

16.06.2011 12:30 Jukka O. Kauppinen

Grand Theft Autoilla ja Red Dead Redemptionilla ratsastava 2K Games -pelitalo joutui yllättävän pelimyrskyn silmään, kun yhtiön amerikkalainen PR-toimisto onnistui sähläämään oikein olan takaa. PR-firma Redner Groupin äänitorvi ja pelitalojen yhteyshenkilö näet vaahtosi oikein julkisesti, että huonoja arvosanoja Duke Nukem Forever -pelille antavat pistetään kyllä merkille ja mustalle listalle.

Moinen aktiviteetti ei kuitenkaan ollut 2K Gamesin mieleen, joka kiirehti alleviivaamaan ettei Redner Group puhu heidän nimissään. Samaan syssyyn yhteistyö Rednerin kanssa päättyi kertalaakista.

Vaikka herkkänahkaisemmat markkinoijat ja propagandistit voivat joskus ärtyä huonoista arvosteluista, niin harvemmin kukaan sentään lähtee purkamaan tunteitaan julkisesti, saati sitten uhkailemaan toimittajia mustilla listoilla. Pelialan kuviot ovat tuntuneet muutenkin hieman puhdistuneen muutaman vuoden takaisen Eidosin ja Kane & Lynch -draaman jälkeen.

Nyt Redneriä kaduttaa.

Ja toimivathan mustat listat toiseenkiin suuntaan. Esimerkiksi Kotaku pisti kesäkuun alussa koko Warner Brosin kolmeksi kuukaudeksi arvostelu- ja uutisbanniin.

Duke Nukemia huonot arvostelut eivät tunnu paljoa haittaavan, sillä peli on monien maiden hittilistojen listaykkönen. Vaikka pelissä on omat ongelmansa, on siinä myös viihdyttävät puolensa ja sopivan ala-arvoista (eli parasta) huumoria.

Onnea vain Rednerille, jonka asiakaslistalta löytyy 2K:n poismarssin jälkeen ladattavia DSiWare/WiiWare-pelejä tehtaileva Sabarasa ja jokin Sinkkuelämää-sarjan tähtiä muistuttava australialainen seksikolumnisti.

Lähteet: Duke Nukem’s PR threatens to punish sites that run negative reviews

http://twitter.com/#!/therednergroup

Lue myös

Child of Eden (PS3, Xbox 360)

Men of War: Assault Squad (PC)

Sony-hakkerit laajensivat tähtäintään ja suututtivat pelaajat

Steelseries Shift Cataclysm Keyset – rahat pois WoWittajilta?

Muropaketin uusimmat