Uusimmat

38 Studios ja Big Huge Games irtisanoivat kaikki työntekijänsä

25.05.2012 08:46 Miikka Lehtonen

Uutisoimme jo aiemmin viikolla Kingdoms of Amalurin ja vielä julkistamattoman Copernicus-MMO:n takana olleiden tiimien rahavaikeuksista. Pelit eivät myyneet niin kuin piti, lainat jouduttiin maksamaan takaisin ja sitten alkoivat irtisanomiset. Mutta millaiset irtisanomiset! Kurssia kun korjattiin heittämällä kaikki pihalle. Hyvin vedetty!

Baseball-legenda Curt Schillingin, fantasiakirjailija R.A. Salvatoren ja muiden rahamiesten aikanaan pystyyn pistämä 38 Studios kehitti vuosikausia ilman mitään näkyvää tulosta Copernicus-nimellä kulkevaa massiivimoninpeliä. Kun siitä ei näyttänyt tulevan mitään, firma hankki Rise of Nationsista tutun Big Huge Gamesin ja pulttasi näiden toimintaropeen Amalur-maailmansa. Tuloksena oli Kingdoms of Amalur: Reckoning, joka sai asiallisen vastaanoton ja myikin kohtalaisesti. Mutta ei tarpeeksi hyvin.

Kävi nimittäin ilmi, että studion vetäjiltä ei ainakaan suuria luuloja puuttunut. He kun olivat odottaneet tuntemattomaan maailmaan perustuneen pelinsä myyvän ykkösellä kolme miljoonaa kappaletta ja budjetoineet sen mukaisesti. Kun peli ”floppasi” myymällä ”vain” 1,2 miljoonaa, talousvaikeudet alkoivat. Firman suurilla lainoilla Rhode Islandille houkutellut paikallishallitus ryhtyi penäämään rahojaan takaisin ja ne saatiinkin maksettua jollain ihmeen keinolla. Myöhemmin kävi ilmi, että keinoon kuului muun muassa palkanmaksujen jäädyttäminen. Hyvin vedetty taas kerran.

Ja sitten alkoivat irtisanomiset. Ensitietojen mukaan kyseessä olivat vain pienet virtaviivaistukset, mutta se ei ollutkaan totta. Giant Bombin Alex Navarro — joka tuntee firmasta useita työntekijöitä ja on näin saanut varmasti ensikäden tietoa — kertoo nimittäin, että 38 Studios ja Big Huge Games ovat irtisanoneet viime yönä kaikki työntekijänsä. Kaikille työntekijöille lähetetty sähköposti kertoo, että firman taloustilanteen korjaamiseksi kaikki saavat lähteä siltä istumalta.

Kaipa se taloustilanne niinkin korjaantuu. Ja tähän sitten surullinen hymiö.

Lähde: Giant Bomb

Lisää aiheesta

38 Studios päätyi potkimaan

Lue myös

Jos Silicon Knights voittaa oikeusjuttunsa, he saavat Epic Gamesiltä taalan

Epicin pojat näkivät seuraavan konsolisukupolven, eivätkä juuri vaikuttuneet

Diablo III – osuivatko ennakkofiilikset kohdalleen?

Diablo III (Mac, PC)

Muropaketin uusimmat