UUSIMMAT

38 Studios konkurssissa

08.06.2012 19:45 | Jouni Mäki-Panula

Viikkoja jatkuneen draaman päätteeksi 38 Studios on hakeutunut virallisesti konkurssiin. Ratkaisuun päädyttiin, kun Rhode Islandin osavaltiolle ja ulkopuolisille sijoittajille suunnattu rahoituskierros ei tuottanut tulosta.

38 Studiosista kuultiin pitkin loppukevättä pahaenteisiä uutisia. Välillä ongelmia tuotti lainan lyhentäminen, sitten työntekijöiden palkanmaksu. Lopulta yritys myös irtisanoi kaikki työntekijänsä.

Konkurssihakemuksen perusteella 38 Studios jäi velkaa 150,7 miljoonaa dollaria, kun varallisuutta yrityksellä oli jäljellä 21,7 miljoonaa. Samassa yhteydessä myös tytäryritys Big Huge Games haettiin konkurssiin. Big Hugen velkamäärä oli 121,4 miljoonaa dollaria, eikä omaisuutta ollut kuin 335 000 taalaa.

Big Huge Gamesin entisten työntekijöiden tilanne ei ole toivoton, sillä Epic Games on ottamassa kopin työttömiksi jääneistä tekijöistä perustamalla uuden studion Big Hugen naapuriin.

38 Studiosin viime aikojen tekemisiä tutkivat osavaltion poliisi, FBI, Yhdysvaltain syyttäjänvirasto ja Rhode Islandin oikeusministeri.

Lähde: 38 Studios declares bankruptcy, under investigation by feds.

Lisää E3-messuilta: kaikki E3 2012 -uutiset

Uutisarkisto: Kaikki uutiset tiiviissä listassa

Lue myös

E3 2012 päivästä päivään (osa 4)

E3Dome: Hello commander, in response to alien threat….

Suomalaiset pelit silloin ja nyt -näyttely esittelee suomalaista pelihistoriaa liki sadan vuoden ajalta

Voita upeat Tritton Primer -pelikuulokkeet – ja PS Vita, Prometheus ja…

Keskustelu

Harmillista. Kiitokset Kingdoms of Amalur Reckoning:sta, pidin kovasti.

Amerikassa ne sentään yrittää vaikka ois miten konkurssissa niin pitää yhtyiön työntekijät työelämässä, ja markkinat jotenkin pystyssä. Suomessa haetaan koko paska konkurssiin, revitään työntekijöiden selkänahasta 5 vuotta putkeen kaikki mitä irtisaadaan ennen sitä älyttömillä leikkauksilla, katsomattakaan peiliin ja missä se oikea rahareikä on. Vielä jos kiinnostusta riittää niin miksi ottaa vanhoja työntekijöitä kalliilla kun saa paskoja osa-aikaisia ja puoli-ilmaisia työntekijöitä suoraan koulunpenkiltä. Ajetaan edut, liikevaihto ja motivaatio minimiin. Junnataan paskalla liikevaihdolla ja saamattomuudella vain sen takia että voi itse nostaa sen saman ökypalkan mihin on tottunut kymmen vuotta takaperin yhtiön kultavuosina.

Muropaketin uusimmat