Uusimmat

38 Studios konkurssissa

08.06.2012 19:45 Jouni Mäki-Panula

Viikkoja jatkuneen draaman päätteeksi 38 Studios on hakeutunut virallisesti konkurssiin. Ratkaisuun päädyttiin, kun Rhode Islandin osavaltiolle ja ulkopuolisille sijoittajille suunnattu rahoituskierros ei tuottanut tulosta.

38 Studiosista kuultiin pitkin loppukevättä pahaenteisiä uutisia. Välillä ongelmia tuotti lainan lyhentäminen, sitten työntekijöiden palkanmaksu. Lopulta yritys myös irtisanoi kaikki työntekijänsä.

Konkurssihakemuksen perusteella 38 Studios jäi velkaa 150,7 miljoonaa dollaria, kun varallisuutta yrityksellä oli jäljellä 21,7 miljoonaa. Samassa yhteydessä myös tytäryritys Big Huge Games haettiin konkurssiin. Big Hugen velkamäärä oli 121,4 miljoonaa dollaria, eikä omaisuutta ollut kuin 335 000 taalaa.

Big Huge Gamesin entisten työntekijöiden tilanne ei ole toivoton, sillä Epic Games on ottamassa kopin työttömiksi jääneistä tekijöistä perustamalla uuden studion Big Hugen naapuriin.

38 Studiosin viime aikojen tekemisiä tutkivat osavaltion poliisi, FBI, Yhdysvaltain syyttäjänvirasto ja Rhode Islandin oikeusministeri.

Lähde: 38 Studios declares bankruptcy, under investigation by feds.

Lisää E3-messuilta: kaikki E3 2012 -uutiset

Uutisarkisto: Kaikki uutiset tiiviissä listassa

Lue myös

E3 2012 päivästä päivään (osa 4)

E3Dome: Hello commander, in response to alien threat….

Suomalaiset pelit silloin ja nyt -näyttely esittelee suomalaista pelihistoriaa liki sadan vuoden ajalta

Voita upeat Tritton Primer -pelikuulokkeet – ja PS Vita, Prometheus ja…

Muropaketin uusimmat