UUSIMMAT

38 Studios päätyi potkimaan

23.05.2012 11:30 Jouni Mäki-Panula

Nyt on oikein hyvien uutisten päivä. BioWare Austin irtisanoo ja Silicon Gamesin oikeudenkäynti Epiciä vastaan on nettoamassa taalan, jos firma vahingossa sattuu voittamaan. Sitten roolipelitähtien perustama 38 Studios kertoo maksuvaikeuksistaan ja irtisanomisista. Kyllä on taas kevättä rinnassa!

38 Studiosin ongelmat tulivat julki aiemmin tässä kuussa, kun yritys ei pystynyt maksamaan 1,125 miljoonan dollarin lainanlyhennystään. Neuvottelujen päätteeksi rahaa lyhennyserään kuitenkin löytyi, mutta palkkoihin asti sitä ei enää riittänyt.

Aiemmin nimellä Green Monster Games toimineen 38 Studiosin irtisanomisten laajuudesta ei ole tietoa. Työntekijöitä Kingdoms of Amalur: Reckoningin kehittäneellä yrityksellä oli noin 300.

38 Studiosia rahoittanut Rhode Islandin osavaltio pyrkii pitämään yrityksen pystyssä, sillä veronmaksajien rahoja on firmaan syydetty 75 miljoonan dollarin verran.

38 Studios on raskaan sarjan scifi- ja fantasiamestarien perustama pelitalo. Scifi- ja fantasiakirjailija R.A. Salvatore, pelaava urheilumies Curt Schilling ja sarjakuvapiirtäjä Todd McFarlane perustivat oman pelitalon haastamaan pelaavien fantasiahermoja, mutta isollakaan rahalla ja tunnetuilla nimillä ei näemmä välttämättä synny hittipeliä. Kingdoms of Amalur: Reckoning -roolipelin maailmanlaajuiset myyntiluvut ovat näet jossain 600 000:n tietämissä, mikä on jokseenkin vaatimaton suoritus odotuksiin nähden.

Lähde: 38 Studios’ ongoing financial issues lead to staff layoffs.

Lisää aiheesta

Kingdoms of Amalur: Reckoning (PC, PS3, Xbox 360)

Kingdoms of Amalur: Reckoning – Legend of Dead Kel DLC (PC, PS3, Xbox 360) 

R.A. Salvatore ja kumppanit: seisomme World of Warcraftin harteilla

38 Studios on siinä itsessään

Lue myös

Diablo III (Mac, PC)

Kinect Star Wars (Xbox 360)

Rovio kiusii mystisellä Angry Birds Heikillä

Wiikon wanha: Ridge Racer