3DS-kehittäjä tarkentaa piratismipuheitaan

07.01.2013 12:00 Juho Anttila

Kommunikaatio on välillä vaikeaa. Domessakin uutisoitiin hiljattain, kuinka Renegade Kidin Jools Watsham huolestui 3DS-pelikonsolin hakkeroinneista ja mahdollisesta piratismista. Internetin syövereissä maininta tulkittiin joidenkin toimesta hyökkäykseksi Nintendoa vastaan. Niinpä Watsham on tarkentanut puheitaan.

Jools Watsham vakuuttaa olevansa Nintendon, Nintendo DS:n ja Nintendo 3DS:n vannoutunut kannattaja. Siksi Watshamia harmittaakin hänen kommenttiensa tulkitseminen hyökkäykseksi Nintendoa tai Nintendon konsoleilla pelaavia kohtaan.

Mies korostaakin, ettei hänen kommenteissaan ole kyse edes kannanotosta piratismia vastaan. Sen sijaan kyse on yrityksen tulevaisuudesta ja henkilökohtaisesta valinnasta. Jos 3DS-piratismi äityy niin pahaksi, että Renegade Kidin pelien myynnit kärsivät siitä, mies vie liiketoimintansa muualle. Toisin sanottuna jos kehittäjä ei pysty tekemään peleillä rahaa, kehittäjä ei myöskään pysty kehittämään pelejä.

Watsham hyväksyy, että piratismia tulee esiintymään myös 3DS-ympäristössä. Avainkysymys on se, miten piratismi vaikuttaa pelikehittäjien liiketoimintaan. Jotkut markkinat kestävät piratismin, kun taas joissain tapauksissa piratismi haukkaa liian suuren siivun kehittäjän kakusta ilman, että esimerkiksi pelien tunnettuuden lisääntymisen kautta saataisiin vastaavaa hyötyä.

Mies muistuttaa myös, ettei Renegade Kid suinkaan ole vielä hylkäämässä 3DS-konsolia. Renegade Kidin kehitysputkessa riittää tällä hetkellä 3DS-pelejä vuodelle 2014 saakka. Yksi odotetuimmista julkaisuista on tasohyppelypeli Mutant Muddsin jatko-osa, joka tullaan julkaisemaan ladattavana pelinä 3DS:n digikaupassa.

Lähde: Eurogamer

Lisää aiheesta

Piratismi pelottaa 3DS-kehittäjää

3DS ajoi Nintendon tulosvaroitukseen

Nintendo kohentaa 3DS:n latauspelitarjontaa