UUSIMMAT

4X-strategiaa tuplana: Endless Space ja Red Shift

10.07.2012 20:30 | Jukka O. Kauppinen

Onnistuimme missaamaan viikko sitten todellisen merkkihetken pelirintamalla. Tuolloin näet julkaistiin Steam-palvelussa uusi 4X-avaruusstrategia Endless Space. Jotta pystyisimme hyvittämään tämän erheen, niin mainitaanpa asia nyt – ja pistetään pottiin myös maininta toisesta 4X:stä – näet tekeillään olevasta Red Shiftistä.

Mutta ensin se Endless Space. Tai no. Hyvää herkkua on tarjolla ja arvostelukin on nyt työn alla, mistä kiitos Jannelle.

Aiempaa uutista lainaten:

Endless Space on niin sanottu 4X-strategiapeli, jolla tarkoitetaan englanninkielisiä termejä explore, expand, exploit ja exterminate eli tutki, laajenna, riistä ja hävitä. 4X-peleistä tunnetuin lienee Civilization, mutta muuten alagenren edustajilla on ollut vaikeaa saavuttaa suurta suosiota. Amplitude on kuitenkin päättänyt tehdä Endless Spacesta hitin juuri yhteisöulottuvuuden avulla ja kutsuukin kiinnostuneita ilmoittautumaan mukaan kehitystyöhön pelin sivuilla.

Amplitude Gamesin taustalla on joukko Electronic Artsin ja Ubisoftin entisiä työntekijöitä.

Ja se Red Shift? Carlin lähettämän lukijavinkin mukaan:

Kyseessä on 4X-genren peli, jossa toisen maailmansodan jälkimainingeissa natsien rakettiteknologia ei päätynytkään liittoutuneille vaan veli venäläiselle. Sen seurauksena avaruuskilpailu jatkuu vielä tulevaisuudessakin. Pelissä avaruutta valloittavat osapuolet ovatkin maapallon eri maita muukalaisrotujen sijaan. Erikoisominaisuutena on myös omien siirtokuntien kehittyvät kulttuurit ja vapauden halu, eli pelaajan täytyy pystyä myös pitämään valtakuntansa kasassa sisäpuolelta. Vaikuttaa todella hyvältä ja tuoreelta idealta puolikuolleessa 4X-genressä.

Kyllä, totta turiset. Kiitoksia. Peli on yhden miehen harrasteprojekti, eikä sille ole vielä julkaisupäivää. Kickstarter on ehkä tulossa, jotta tekijä pystyisi keskittymään pelin viimeistelyyn kunnolla.

 

Lisätietoja:

Lue myös

Arvostelupäivitys: Dragon’s Dogma ja Ghost Recon Future Soldier

Domen arvosteluviikko 27/2012: Inversion, FIFA Street, Lego Batman 2, SBK Generations, The Walking Dead 2, The Secret World, Might & Magic…

Jättimenestys DayZ saattaa muuttua itsenäiseksi ilmaispeliksi

Onko tässä Steamin kesäalen pelivalikoima?