Ääliö jäi kiinni yritettyään salakuljettaa 11 kiloa kokaiinia Xboxin sisällä

15.06.2012 11:00 | Tero Lehtiniemi

Huumeiden salakuljettajilta eivät näemmä keinot lopu. Ihmis- ja muiden kehojen eri onkaloiden lisäksi vaihtoehtoisilla tajunnanlaajentajilla on uhmattu kansallisvaltioiden rajoja jos jonkinlaisten esineiden avulla. Tämä yritys on kuitenkin harvinaisen surullinen.

Pääasiassa maailman huonoimmasta musiikkityylistä ja karseimmasta hiusmallista tunnetun idyllisen saarivaltio Jamaikan tulliviranomaisille sattui taannoin hassu tapaus. Ilmeisesti Guyanasta saapunut turisti oli alun perin kulkenut asiallisesti tullin läpi vieden mukanaan läppärilaukun ja matkalaukun. Pian samainen hemmo oli kuitenkin palannut ja ilmoittanut ”unohtaneensa” kolmannen laukkunsa. Painava laukku kiinnitti viimeistään tässä vaiheessa tulliviranomaisten huomion, ja nämä päättivät tutkia laukun sisältä paljastuneen Xbox-pelikonsolin.

Tutkimuksessa palasjtui, että pelilaitteen sisälle oli kätketty 24 paunaa (n. 11 kiloa) kokaiinia. Kuulusteluissa mies kertoi, että hänelle oli luvattu epätoivoisesta salakuljetusyrityksestä peräti viiden miljoonan dollarin palkkio. Tarina ei kerro, oliko kyseessä alkuperäinen Xbox vai 360, mutta ainakin vanha Xbox tuon määrän pystyisi kokonsa puolesta syömään. 12 kilon painoinen laite taitaa kyllä silti herättää hieman huomiota.

Guyanassa kokaiinin salakuljetus on ilmeisesti melko yleistä hupia, sillä paikalliset lentokenttäviranomaiset ovat joutuneet poistamaan lentokenttätyöntekijöiltä kulkulupia kokaiinilla täytettyjen matkalaukkujen määrän kasvettua. Hupinsa kullakin, kai.

Lähde: Boston.com

Lue myös

R.I.P Error 37 – Diablo III:n uusi päivitys korjaa vääryydet

Rockstar pistää huijarit pelaamaan vain keskenään

Dragons Dogma (PS3, Xbox 360)

Minecraft Xbox 360 Edition (Xbox 360)