UUSIMMAT

Ääliöt vauhdissa: häiriköintiä ja tappouhkauksia jopa Oculus Riftin työntekijöiden perheille

31.03.2014 15:04 | Jukka O. Kauppinen

Yrityskaupat ovat todellisessa maailmassa arkipäivää. Firmat hakevat kasvua tai lisäresursseja osakeannoilla ja yritysjärjestelyillä, niin myös viime viikolla Oculus Rift.

Toki Oculusin siirtyminen Facebook-yhtiön haltuun oli yllätys, jopa järkytystkin, mutta loppumetreillä varmasti Oculusille hyvä siirto. Loppukäyttäjän kannalta lopputulos on luultavasti vain parempi, kun Oculusilla on nyt enemmän rahaa ohjelmisto- ja laitekehitykseen – ja tietenkin kehityssoftien ja rajapintojen viilaukseen. Sama se kuka firman loppujen lopuksi omistaa.

Mutta kaikki eivät muutoksia sulata. Ehkä samat tyypit olisivat kilahtaneet jos Oculus olisi päätynyt Sonyn, Microsoftin tai Panasonicin omistukseen, mutta kyllä on taas todettava, että hävettää. Omasta ja monien muiden puolesta.

Sillä…

”Vaikka osasimmekin odottaa ensihetkien negatiivista reaktiota, niin emme todellakaan olettaneet saavamme niin paljon tappouhkauksia tai häirikkösoittoja, joita osoitettiin myös perheenjäsenillemme. Tuon kaltainen paska on täysin perusteetonta, koska se koskettaa suoraan ihmisiä, joilla ei ole mitään tekemistä Oculusin kanssa.”

Jep. Säälittävimmät Oculus-fanit ovat heitelleet tappouhkauksia OculusVR:n niskaan ja häiriköineet työntekijöiden perheitäkin, koska he eivät ole kyenneet sietämään Todellisen Maailman Realiteetteja. Firmoja ja niiden tuotteita ostellaan ja myydään, ja OculusVR:n seuraavat bisnessiirrot olivat täysin odotettavissa. Firman ostaja ja kauppahinnan suuruus vain tulivat yllätyksenä.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että Oculus Riftiä alkuvaiheessa Kickstarterissa tukeneet eivät ole sijoittaneet rahaa yhtiöön tai ostaneet sen osakkeita. He ovat vain ostaneet tuotteen. Toki tuotteen mukana on kasvatettu myös yhteisöhenkeä, mutta se ei silti oikeuta olemaan idiootti.

Lähde: Palmer Luckey

Lisätietoja: Oculus VR employees got death threats after Facebook sale

Lisää aiheesta

CliffyB: Notch on murjottava kakara, Facebook-kaupat hyväksi Oculus Riftille 

Oculus värväsi Valven virtuaalitodellisuusekspertin 

Notch vihaa Facebookia, Minecraftin Oculus Rift -tuki peruttiin

Virtuaalitodellisuus 2.0: Facebook osti Oculus Riftin. Ei, nyt ei ole aprillipäivä